Danes sem odkrila skrivnost kako narediti lepo oblikovane polnozrnate kvadratke.
Za testo boste potrebovali:
70dag polnozrnate moke
kocko kvasa
mlačno vodo (količina po občutku)
žlico sladkorja
dve žlički soli
Naredimo kvasni nastavek: V 2dl mlačne vode raztopimo kvas, ščep moke in žlico sladkorja. Ko se mešanica napihne, jo prilijemo moki, ki smo jo prej razmešali s soljo. Ugnetemo testo. Vodo prilivamo po potrebi.Testo naj bo kar čvrsto – idealno bo, ko se nam ne bo prijemalo na prste. Eno uro ga pustimo hajati. Nato ga zgnetemo, šlampasto na debelo razvaljamo in razrežemo na kvadratke (s koleščkom gre najhitreje). Položimo na pekač in hajamo še pol ure. Nato pekač porinemo v predhodno ogreto pečico (180°C). Pečemo pol ure.
Za testo boste potrebovali:
70dag polnozrnate moke
kocko kvasa
mlačno vodo (količina po občutku)
žlico sladkorja
dve žlički soli
Naredimo kvasni nastavek: V 2dl mlačne vode raztopimo kvas, ščep moke in žlico sladkorja. Ko se mešanica napihne, jo prilijemo moki, ki smo jo prej razmešali s soljo. Ugnetemo testo. Vodo prilivamo po potrebi.Testo naj bo kar čvrsto – idealno bo, ko se nam ne bo prijemalo na prste. Eno uro ga pustimo hajati. Nato ga zgnetemo, šlampasto na debelo razvaljamo in razrežemo na kvadratke (s koleščkom gre najhitreje). Položimo na pekač in hajamo še pol ure. Nato pekač porinemo v predhodno ogreto pečico (180°C). Pečemo pol ure.
Naslednji post v rubriki Minutka za sljast: Sendvič "tolk dober, da se ne da povedat". Stay tuned!
5 komentarjev:
Ah...sem že mislila, da so polnjeni s kako marmeládo. MOrda marelično.
Ampak polnozrnati ... pošlji mi jih na pošto za pokušino :D
Eh, kar v Kamnik jih pridi iskat. Če jih pošljem po pošti obstaja nevarnost da jih poštar pohrusta! :-)
Lačnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ne pripada! ;-)
:-( ... iz protesta sem šla na avtomat po twix ...
Objavite komentar