četrtek, november 08, 2007

Recepti Branke Berkopec Peterle

Če bi zmagal naš osvoboditelj Lojze, bi najbrž v nabiralnike vsak mesec prejeli revijo, v kateri uvodniku bi nas prijazno nagovarjala simpatična Urška, par strani naprej pa bi si slovenske gospodinje lahko prebrale recepte gospe Branke in si jih zapisale v svoje kuharske zveščiče. Na nacionalki bi v soboto zvečer namesto HriBarja vrteli oddajo Kuhajmo z Branko, v kateri bi nam prva dama (v stajlingu Podlogarjeve) pod budnim očesom novinarja Voduška razkrivala svoje kuharske adute: skupaj bi vkuhavali ozimnico, mesili kruh in kuhali marmelade. Kmalu bi zasenčila samega Jamieja Oliverja in sestro Vendelino. Aja, sestra Vendelina je itak mrtva. Ampak če bi bila še živa, bi prav gotovo ne spregledala nobene od teh sila zanimivih in poučnih oddaj.
Zanima me, če je kdo od vas že preizkusil recept gospe Peterletove, ki je bil objavljen v reviji (hm, ne spomnim se naslova) recimo ji "Zadnji obupan poskus pridobivanja volilvev in volilk, ki še verjamejo v sadne pite Branke Berkopev Petrle". No, morda bom pa preizkusila recept in v nedeljo zvečer spekla to tako opevano sadno pito BBP. Ampak samo pod pogojem, da bo volilni rezultat tak kot je treba! Me pa močno zanima ali bodo žene naših politikov, ki so trenutno na oblasti v bodoče pekle sadne pite ali pa raje vlagale kisle kumarice, kaj menite ?
P.S. Razmišljam, da bi tožila tistega, ki je v Kamniku obesil cestni transparent z napisom: "Kamnik podpira osvoboditelja Lojzeta." Le kako si lahko nekdo jemlje pravico v mojem imenu razglašati koga jaz podpiram?! To, koga podpiram je moja osebna stvar in nihče nima pravice tega javno razglašati, se vam ne zdi?!

13 komentarjev:

Boštjan pravi ...

js bi se skorajda prevrnil stola, ko sem prišel do tehle receptov. politični marketing je res hecna stvar :) kaj ko bi v soboto naredili en ready, steady, cook show branka vs. barbara? :D

Axa pravi ...

Sploh pa: kakšna izbira nam je na voljo ... Kako težko bom obkrožila Turka ...

Anonimni pravi ...

Mesidž iz klir: življenje je sladko.

;)
Pa kje ste to dobili? Sem zdaj že pri parih prebrala... a moram v kaslc spet it? :)

adj. pravi ...

Ne vem, kako se ti "zdravi" recepti skladajo z Lojzetovim presnojedstvom, vegetarijanstvom, ali karkoli že fura. Po mojem nas nateguje. Ali pa je to podpora najnovejši vladni mesarski kampanji? Jejte pujsa vsak dan in dočakali boste penzijo!

Anonimni pravi ...

Pri tej publikaciji, prejeti včeraj v kaselc, sem ostala samo pri naslovki.

Modna policija je namreč takoj vklopila ves zgraž nad stajlingom family Peterle in ga uvrstila v kategorijo Adams family.

Za obrnit stran in pridet vsaj do Urške, po tem nisem imela več ne moči, ne volje.

Tukaj se javno odrekam kategorizaciji 'kamničanka' in začnem iskat flat v Ljubljani.

Vale pravi ...

Kamelonka, sila razočarala si me. Pri najboljših kuharjih kova sestre vAndeline in Džemija me nisi omenila spljoh :-)

BTW, bi pa rada prebrala recepte. Pri nas jih nismo dobili.

Vanja pravi ...

Hrček super ideja! Kako napeta oddaja bi to bila!!
Tjaša jaz tudi nebi vedela da smo to prejeli, če mi nebi sodelavci povedali kako zelo so se prejšnji dan ob prelistavanju tega predvolilnega gradiva nasmejali!
Dinozaver, najbrž gospa Branks poje mesni nadev, Lojze pa motovilček. Pa je volkulja sita in kozel cel, ali kako se že reče...
Karmen, tisti stajling pa res ni najbolj posrečen, se strinjam. Gospe Branki bi moral nekdo svetovati naj raje nosi hlače. No ja, če v pravi slovenski familiji ženska sploh lahko nosi hlače je pa drugo vprašanje... Če sploh obstaja "prava slovenska familija". Zame je to bolj mit... Tako kot slovenska hiša, ki je ni, a o tem kdaj drugič.

Vanja pravi ...

Vale oprosti! Se ti lahko odkupim in ti poskeniram recepte?!

Vale pravi ...

Sprejmem :-)

Vale pravi ...

Ni treba skenirat, danes je Mati Peterle končala tudi v našem nabiralniku. Z mesno štruco, motovilcem in pito :-)

Anonimni pravi ...

priznaj, da kuhaš mulo.

Vale pravi ...

Ermin, če leti mula name, ponavadi kuham riwc :-)

Vanja pravi ...

Hm, me zanima kdo danes kuha mulo oz. riwc! :-)