torek, maj 20, 2008

Novo ulično pohištvo!



Nazorjeva ima novo ulično pohištvo. Ta ulica mi je bila od nekdaj pri srcu in prav škoda se mi zdi, da je zadnja leta tako zapuščena in prazna. Spomnim se kako sva, ko sem bila še majhna, z roditeljico redno zahajali v Svet knjige, ki se je včasih nahajal v tej ulici. Po nakupu otroških slikanic sva jo vselej mahnili do konca ulice, kjer je bil za cerkvijo stacioniran bel Machtigov kiosk, v katerem so prodajali najboljši marelični sladoled. Potem sva ponavadi posedali na klopci, jedli sladoled in listali knjige.
Najbrž zgolj novo pohištvo ne bo bistveno prispevalo k temu, da bi ta, nekdaj tako živahna ulica znova oživela, a vendar...
Ko smo že ravno pri ulični opremi in omembi slavnega kioska; ne vem kateremu tepcu je padlo na pamet, da jih je zamenjal s tistimi ogabnimi pločevinastimi utami?!

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

k' so pa bl moderne. da o postajaliscih trole ne govorim :(

Vanja pravi ...

Moderne?! Mislim da je pri teh uticah nekdo zelo dobro zaslužil, drugega razloga za zamenjavo jaz tukaj ne vidim. Ogabne so.
Postajališča trol pa meni niti niso tako zelo slaba, morda res malo preveč rahitična, a vendar. Zadnjič sem opazila, da je v celo konstrukcijo vgrajen celo koš za smeti - zelo decentno. Tako decentno, da sem prepričana, da ga pred menoj ni še nihče opazil. Važno da je lepo, ne?! :-)

adj. pravi ...

Postajališča trol bi bila sprejemljiva, če ne bi po pravilu stala sredi kolesarskih stez in tako, da uspešno izničujejo preglednost.