sobota, januar 16, 2010

V Avatarju

Ne maram Koloseja. Na prste mizarjeve roke bi lahko preštela, kolikokrat sem bila v recimo zadnjih sedmih letih tam - točno enkrat (ha, bi lahko bila to roka od mizarja z večletno mizarsko prakso). Ne maram vonja po popcornu, na živce mi gre, ko zadaj sedeči z nogami butajo v moj sedež, pa da se ljudje okoli mene pogovarjajo in hahaljajo takrat ko ni smešno. Moje kinodvorane so majhne in prijazne. V kino običajno hodim sama, največkrat imam srečo, da natrofim tak dan ali uro, da je poleg mene v kinodvorani največ 30 ljudi. Tako se lahko udobno razkomotim, na stole okoli mene razložim vso svojo kramo, če je poletje se še sezujem.
Obisk 3D kina je bil torej zame - "kinoklasičarko" cel projekt - želja po Avatarju je bila, glede na to, da nisem neka strašna ZF navdušenka, bolj kot kaj drugega firbec, poleg tega so me v željo po ogledu prepričali komentarji tistih, s katerimi delimo enak filmski okus. Kdaj, kam, v katero vrsto?! So me kolegice podučile, da se na 3D ne gre v Kolosej (brez opozorila bi najverjetneje zakoračila naravnost tja), temveč v Xpand, pa da je treba, ko ti dajo očala, na mestu preveriti ali so le-ta čista in v primeru da niso, zahtevati krpico za čiščenje in take zadeve... Pa smo šli včeraj... v Xpand. Sem zevala z odprtimi usti (in seveda očmi). Fascinantno. Tri ure v nekem drugem svetu - pravljičnem, kjer imaš občutek, da se te bodo tipalke rastlinic, živali in po nebu letečih semenk dotaknile ali se kar prilepile na tvoj plašč, pasala je preglasna filmska muzika in vsi malodane pretirani zvočni efekti. Cameron je dokazal, da je eden najboljših na tem področju. Se vidi, da je vse skupaj ena velika nadgradnja Terminatorja, ki je bil že za časa svojega nastanka legendaren film. Prav med ogledom Avatarja sem razmišljala o Terminatorju, katerega sva s fotrom pred cca. dvema desetletjema gledala s takšnim navdušenjem. Mislim, da si bom šla Terminatorja pogledat še enkrat - konec meseca ga namreč vrtijo v Kinoteki.
Kaj naj rečem - sama zgodba Avatarja je bolj tako tako, ampak vse ostalo pa... pejte ga pogledat, se splača!

12 komentarjev:

ana pravi ...

3D je bil tudi meni všeč in čakala sem kdaj bo tisti del, ko naj bi se celo moški zjokali, pa ga nisem dočakala. vmes se mi je zdel malo preveč tipično ameriški, konec pa pričakovan. Na začetku me je pa močno ziritirala luč iz reflektorja, ki je, ne vem zakaj, svetila direkt v oči vseh gledalcev.

za očala sem pa žrtvovala eno ekstra mikrofibro, a ni nič pomagalo, ker sem vso umazanijo lahko samo razmazala

Vanja pravi ...

Aja, očitno imam kamen namesto srca, sanja se mi ne, kateri je bil tisti del, kjer naj bi se še celo moški zjokali?! Vidiš, če bi prej prebrala moj post, bi prihranila mikrofibro. :)

matilda pravi ...

Jaz bi pa raje "sodelovala" v Žabjem kralju...Mississppi me navdihuje:-D

adj. pravi ...

"tistih" delov je več. ;)

Vanja pravi ...

Adj, očigledno se moram naročiti na pregled h kardiologu?!

adj. pravi ...

haha, ne, imaš srečo, da si neobčutljiva za cameronove nizke udarce.

Vanja pravi ...

V bistvu imam res srečo - ker posledično tudi veliko prišparam pri robcih! ;)

Barbara pravi ...

Sem gledala 3D, v Koloseju, film sicer fajn, ampak tista očala te pa proti koncu že pošteno žulijo :(

Sem te pa pofočkala na mojem blogu :)) http://withbaia.blogspot.com/2010/01/7-dejstev-o-meni.html

Vanja pravi ...

Res je, očala žulijo.
Hm, eno izmed sednim dejstev je recimo ta, da mi gredo tele pofočkarske verige rahlo na živce, zato bi se izognila, če ne zameriš.

Sv3der pravi ...

en hint, sam hodim (oz sem, ko sem imel možnost) v Kolosej, ampak ob urah in dnevih, ko skoraj ziher ni bilo gžve (torek in sreda popoldne okrog 17h) - vem da tja nisem zahajal tako pogosto zaradi programa, ki ga (ne)vrtijo. in še en hint, sediš bolj spredaj, mularija se grebe za zadnje in sredinske sedeže, kar ne razumem, saj tako lahko gledam doma na TVju ;)

btw, srečnga pa uspešnega, upam da s ev tem letu kaj večkrat vidiva.

M

Vanja pravi ...

Sv3der, hvala za hint, ampak kljub vsemu so mi bolj všeč manjše kinodvorane. Ja, srečno in uspešno tudi tebi, se vidiva, ko prideš - pod belimi kostanji Pod gradom! ;)

Anonimni pravi ...

hej, tudi mene je avatar prijetno presenetil :) sem pa na koncu prišla do trdnega zaključka, da 3D očala nedvomno škodijo očem in zdravju na sploh, saj sem še v postelji doma občutila tečen glavobol in nekontrolirano škiljenje. zato mislim da sem 3D očali opravila z vse večne čase. avatar gor al pa dol!