nedelja, avgust 16, 2009

Eni al drugi?!

Ne morem se odločit, katere kaste ljudi bolj ne maram: tistih slabo privoščljivih, ki pokažejo, da so slabo privoščljivi ali hinavcev, ki to skrivajo?! Najbolj sovražim, ko me nekdo, z nasmehom na obrazu, sprašuje nekaj, na kar odgovor itak pozna in ta odgovor nekako NI meni všečen - odgovor je deprimirajoč, obenem pa njega nad menoj ne poveličuje, saj je sam na istem. Ne razumem... Najbrž gre za miselnost tipa: "čimveč ko nas je v dreku, boljše je!" oziroma: "če sem jaz v dreku, pa bodi še ti!". Ja bejbi, samo pozabil si, da jaz hitro plavam - tut po dreku!
Uh, kako me včasih prime, da bi kakšnega človeka kar klofnila tam nekje sredi ceste, tako holivudsko klofuto bi mu primazala! In ob takih trenutkih mi je vsakič znova žal da ne lažem. Če se človek zlaže, je "prikrajšan" za marsikatero škodoželjno vprašanje.
Od petka naprej pa kar sam hodi na kavo, ti štor neotesani! Pardon: ne, še enkrat bom šla s tabo sedet tja pred tvoj najljubši lokal: nabluzila ti bom tisto, kar ne pričakuješ da boš slišal, nato pa bom, z zmagoslavjem na obrazu in priprtih oči opazovala tvojo zavist!

4 komentarji:

matilda pravi ...

Jaz sem napredla toliko fantastičnih laži mojim "dragim" (bivšim) prijateljicam, da so bledo gledale od zavisti. Crkni!
Moraš se pa držat ene zgodbe, ker če ne čez eno leto zaideš...ali pa ne...pomisli na telenovele:-)

Vanja pravi ...

"... A finance?! Ja nimam se kaj pritoževat. Sem vzela prejšnji teden še en dodatni steber za pokojninsko. (Pa še enega, da se z glavo vanj zabijem). Saj veš, brezveze da se denar kar tako okrog valja, ga je treba pametno naložit, a ne?! Pa ti?!"
Ja zgodbice bi znale bit fajn - samo kdo bi se pol ukvarjal z vzdrževanjem le-teh. Saj vidiš da mi že z blogom komaj znese. ;)

matilda pravi ...

Hah, ko naslednjič (če se že srečaš) naložiš čisto drugo zgodbo...in te dogledni na to opomne (vseee si zapomnjeo), jaz ponavadi skomignem z rameni in brezbrižno odvrnem: zdaj je situacija čist druga, saj veš, kako to gre...Finance so pa itak zmeraj dobro:-D Nimam se kaj pritoževat zveni tako verodostojno, da bi še sama sebi verjela!

Vanja pravi ...

"Zdaj je situacija čist druga" se fajn sliši. Sicer se pa pri meni reči spreminjajo s svetlobno hitrostjo in ne glede na to ali govorim po resnici ali ne, izgleda kot da si izmišljujem, hehe.