sreda, julij 22, 2009

Lučka!

_

Aha, samo zaradi embalaže sem jo kupila. Hm, od kod ime lučka?! Kot otroka me je ime (in oblika, dasiravno še danes ne vem zakaj) vedno asociirala na luč. Ne, najbrž je lučka lučka po punčkinem imenu, pa se je prijelo in so tudi vse ostale sladoledne zadeve na lesenih paličicah postale lučke. Ampak tale lučka ni več taka kot je bila - sladoled ni socialistično mlečni temveč kapitalistično vanilijev. No, pa ne da bi tistega dolgočasnega mlečnega kdaj kaj posebno marala, ampak... če se že gremo nostalgijo, se jo pejmo ornk. Hočem lučko brez vanilije!

10 komentarjev:

Nataša Pregl pravi ...

Mene je pa tale pritegnila ravno zaradi vanilije. Rada mam vanilijo v vseh oblikah. Če mi nekdo reče, da je nekaj vanilijevo - kupim :-)

Vale pravi ...

Lučka je dobila naziv po imenu hčerke oblikovalca embalaže ... meni je še vedno zakon Ježek :_)

K pravi ...

sem hotela bit pametna, pa me je že vale prehitela.
mene na otroštvo bolj spominjajo žogice (grr, kako težko je bilo postrgati lonček do čistega s tisto pravokotno plastično žličko!), od vseh sladoledov imam pa najrajši toma. včasih v trgovini premečem vse škatle v zamrzovalniku, in če ga ne najdem, raje odidem brez sladoleda, kot pa da si kupim katerega drugega. ;)

Vanja pravi ...

Nataša, saj jaz tudi, ampak v navalu nostalgičnih čustev sem bila malček razočarana, ko ni bilo belega sladoleda.
Vale, pa so zdaj vsi sladoledi na palčkah Lučke - hecno!
Kolibri - Tom je res najboljši, se strinjam.

matilda pravi ...

Nisem ravno fanica sladoleda...edinega, ki sem ga z užitkom jedla je bila Punč lučka v nagarvžno rozamortadela embalaži. Okus je bil tak fino plastik-rum-punč. Mmmmmm.

Vale pravi ...

Veš kako je to, takrat je bila edino Lučka v tej obliki in so pač potem vsi postali lučke :-)
Kolibri, meni so pa žogice vedno smrdele po plastiki. Sploh pa kot otrok v sebe nisem spravila nič od sladoleda :-) kar je povzročalo probleme, ko sem bila pri šestih operirana na mandljih. Takrat sem v bolnišnici vsak dan dobila pri kosilu sladoled, ki sem ga potem menjala z ostalimi otrocmi za špinačo :-)

matilda pravi ...

Hihihi, spominjam se špinače iz bolnice. Tudi meni so mandeljne uspešno izseckali (zelo moderna operacija nekoč, skoraj kot danes povečanje boobijev), vendar nam sladoleda niso dajali (samo reklamirali so ga med čakajočimi in jokajočimi otroki). Pihh!

Vanja pravi ...

Vale, že takrat si bila čudna! :)

spela pravi ...

žogice smo ob začetku morske sezone bili prisiljeni jest v malo številčnejših količinah, da smo jih potem nataknili na tiste večje kline od predprostora (tiste, ki so v prerezu v obliki črke v), da smo si kasneje prihranili plavice na prstih na nogah, kakšen črn noht na nogi ali celo manjši zlom pri tekanju okoli prikolice :)
drugače pa: vanilija forever!

Nihljaj pravi ...

Meni je Lučka tako lepo ime za punčko :))) Pa tudi lučke imam rada, dokler niso italijansko vodeno sadne.