sreda, april 02, 2008

Čuden dan

Vale tukaj piše, da je danes čuden dan. Ampak je res. Začelo se je z izpadom elektrike, nadaljevalo pa s silnim žvižganjem vetra okoli vogalov. Sedim takole sama samcata v naši pisarni, sodelavec je ravnokar skozi vrata odnesel svoje pete, nakar pri vratih nekaj zelo glasno zaropota. Za boljše razumevanje nadaljnjih dogodkov moram povedati, da so vrata, ki vodijo v našo skromno pisarnico steklena. Ok, pogledam skozi vrata in vidim, da se je nek nemaren črn ofucan potepuški mačkon pravkar zaletel z glavo naravnost v šipo. Stoji bedak mačji pred šipo, živčno stresa z glavo, od šipe se cedi rjava voda. Ne vem zakaj si mislim, da se je nesrečnik v šipo zaletel po nesreči - lahko bi bila vedela, da se ponavadi v šipe zaletavajo ptiči, mački pa ne - razen če niso posebej mazohistično ali suicidno usmerjeni, kot sem kasneje ugotovila za dotično mače. Kajti mače je po nekaj sekundah še enkrat priteklo izza vogala in se namerno (upam si trditi da namerno, saj sem ga videla na lastne oči) z glavo močno zaletelo v šipo. In to točno na isto mesto kot prej! Po šipi spet curlja umazana rjava voda. Bljak!
Ne trga se samo ljudem, zdaj se je začelo trgati že živalim. Navsezadnje si še iz službe ne bom upala, vsa prestrašena, da me ne napade psihopatski mačkon! Takole je, če človek službuje v centru mesta. Kako bi šele bilo, če bi službovala na vasi?!

5 komentarjev:

Vale pravi ...

Vsake toliko bi zaslišala molovski otožni muuuuuu, za katerega nisem več prepričana, da je originalen. Mislim, da so original predelali v zrezke in da je sedaj v pudi nadomestek, ki se še ni navadil na življenje brez svetlobe in zelo otožno in pogosto molovsko zavija :-(

Vale pravi ...

Aja, pozabila ...

Okoli naše ustanove, ki poseduje tudi muce, je polno mačkonovo in brejih mačk ...

Anonimni pravi ...

mogoce so pa mackonu samo vsec oblikovalke prostora, ali pa si zeli, da se mu sprojektira ze prekleto uto ;) ... huh, kaj pa ce je bila vse skupaj samo prvoaprilska sala?

matilda pravi ...

Dobro, ti meni raje povej kaj je z mačkom....On mene skrbi, ti boš že nekako...

Vanja pravi ...

Sv3der, sploh ni šala, ker danes je že drugi april.
Matilda nimam pojma kaj je. Ko sem odhajala domov o njem ni bilo ne duha ne sluha. Najbrž v kakšni luknji preboleva pretres možganov.