sreda, april 02, 2008

Česa pa zares ne maram?

1. Da mi nekdo pošlje mail, v katerem mi sporoča, da TAKOJ potrebuje to in to... Besedica TAKOJ mi ni všeč in je zato načeloma tudi sama ne uporabljam pogosto.
2. Da mi nekdo, ne da bi ga vprašala za mnenje, poskuša prijazno svetovati, česa naj ne počnem... Tudi prijazno, dobronamerno svetovanje, ukrojeno po vzorcu svetovalca, s katerim sva si kot noč in dan in obenem tisoč svetov narazen mi zelo ni všeč. Še posebno če me dotična oseba sploh ne pozna.

11 komentarjev:

Anonimni pravi ...

včeraj popoldan sem dobil vse potrebne materijale za en projekt. od oka bom porabil kakšen teden za to. in me danes kliče naročnik, in me vpraša: "kako nama gre? kako daleč si?".

Vanja pravi ...

Ob temle sem se spomnila na trgovke v bivših socialističnih štarcunah s tekstilom, ki so, potem ko si se zbasal v kabino in nase navlekel oblačilni kos zažvrgolele: "Kako nama je?!"

No, vesel bodi, da naročnik ni uporabil besede TAKOJ. :-)

prgrmr pravi ...

Svetujem ti, da takoj začneš ignorirati takšne takojšnje nasvete. ;)

Anonimni pravi ...

asap :-) včasih pa tudi sama uporabim, ko mi kdo res že skače po živcih v službi.

drugače imam pa probleme s temi nasveti pri poroki - vsakič, ko sem napisala na blog, da sva kaj zrihtala in da je to pa to že urejeno in kako fino bo, se je oglasila kakšna "dobra duša", ki mi je svetovala, naj neham komplicirat, naj se ne sekiram, naj bo to res najin dan...Kdo je prosil za nasvete?!!! Še hujši so pa tisti, ki že kar vnaprej preberejo, kaj ti misliš in počneš, čeprav imajo večinoma toliko dela s svojim egom, da ljudi okoli sebe komaj opazijo.

Govorijo in govorijo, same banalije, da me na koncu že glava boli, potem me pa obtožijo, da ne znam poslušat. Pa kdo bi pa lahko sprocesiral toliko brezveznarij na kupu...

mal sem dala ven...ajde, delamo dalje.

lp Nta

Vanja pravi ...

Prgrmr to sem storila že takoj pred tem ko si mi ti to prijazno svetoval. :-)

Nta vedno se najde polno takih dobrih duš. :-)

Anonimni pravi ...

@ermin: ; slisi se zelo znano. sploh so mi vsec stavki/vprasanja kjer ljudje govorijo v 1. osebi mnozine ali dvojine. kako nam(a) gre? kako smo? bova tole pogledala? ...

@-onka: predvidevam, da mamin ukaz:"Da mi takoj pospavis tole svinjarijo, ki si jo naredila z volne in strikov!" najbrz ni padel na plodna ... usesa :))

Anonimni pravi ...

No, seveda se mi res vsi smilite, takole po službah, ampak tudi sončna uprava hudo trpimo. Prepričana sem, da so najhujši nasveti v zvezi/med dojenjem. Najboljše je dobrohotno bolščanje v nek del tvojega telesa, medtem ko krmiš svojega mladiča, ki golta kot za stavo in mu očigledno nič ne manjka, potem pa opazka v stilu: "A se tebi ne zdi, da je ta otrok lačen? A ne bi šla raje v lekarno po..." AAAAAA!
Zelo pa so dobrodošli tudi nasveti za "ureditev življenja", ki jih ponavadi - na lastno željo seveda - delijo tisti, ki imajo pri sebi najbolj nepošlihtano.
Howg!

Vanja pravi ...

Sv3der moja mati pri vzgoji niso nikoli uporabljali besedice TAKOJ. Najbrž mi je zato tako zelo tuja. :-)

Malči, nasveti za ureditev življenja se tudi meni zelo dopadejo. Kdor ima pri sebi pošlihtano, pusti druge pri miru. Vsaj velika večina njih.

Anonimni pravi ...

Ojej, pa ravno danes sem poslala mojemu outosourceanemu dizajnerju prijazen mejlček, kjer sprašujem, kako kaj napreduje. Moral bi oddat zadevo že prejšnji torek. A SEM PREVEČ ZAHTEVNA????

Vanja pravi ...

Hirkani, menim da ne. Glede na to, kar smo danes ugotovili v komentarjih, nisi preveč zahtevna. Važen je način. :-)

Hirkani pravi ...

Jah, očitno sme premalo. Ker me po dveh dneh še vedno ne šljivi, projekt bi moral bit pa končan včeraj. Bom morala ratat malo bolj tečna (a še vedno prijazna) naročnica, kajčmo. Evo, gre zdaj še en mejl.