Moja različica indijske slaščice se glasi takole:
200g čičerikine moke
175g masla
50g kokosove moke
10g sezama
130 g sladkorja v prahu
5 kapljic eteričnega olja pomaranče
ščepec muškatnega oreščka
V stopljeno maslo umešamo moko in pražimo (mešamo!) toliko časa, da zmes zadiši in postane rjava (cca. 10 minut). Nato v maso umešamo sladkor, kasneje pa še kokos in začimbe/dišave. Z začimbami/dišavami se lahko poigramo in fliknemo noter kar nam pač paše... Ko se zmes ohladi naredimo majhne kroglice. Njihova poglavitna lastnost je, da jih hipoma zmanjka!
4 komentarji:
Zgledajo njami, piše se pa kroglice, brez j.
Hvala za opozorilo. Popravljeno!
Hm, jaz pa delam kroglice Besan Ladu. Se malce razlikujejo od tvojih: uporabljam rožno vodico, pa kardamom (oboje kupujem v Hare krišna centru v LJ), namesto sezama pa zmlete lešnike ali mandlje. Pa še nekaj kuharskih skrivnosti. :)
Aha, so to te katerih recept je v Krišnovi kuhinji?! Nikoli se mi ne uspe odvlečt do krišna centra, da bi tam nakupila vse potrebno...
Objavite komentar