nedelja, september 09, 2007

Ladu - kroglice iz čičerikine moke


Moja različica indijske slaščice se glasi takole:

200g čičerikine moke
175g masla
50g kokosove moke
10g sezama
130 g sladkorja v prahu
5 kapljic eteričnega olja pomaranče
ščepec muškatnega oreščka

V stopljeno maslo umešamo moko in pražimo (mešamo!) toliko časa, da zmes zadiši in postane rjava (cca. 10 minut). Nato v maso umešamo sladkor, kasneje pa še kokos in začimbe/dišave. Z začimbami/dišavami se lahko poigramo in fliknemo noter kar nam pač paše... Ko se zmes ohladi naredimo majhne kroglice. Njihova poglavitna lastnost je, da jih hipoma zmanjka!

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Zgledajo njami, piše se pa kroglice, brez j.

Vanja pravi ...

Hvala za opozorilo. Popravljeno!

PF pravi ...

Hm, jaz pa delam kroglice Besan Ladu. Se malce razlikujejo od tvojih: uporabljam rožno vodico, pa kardamom (oboje kupujem v Hare krišna centru v LJ), namesto sezama pa zmlete lešnike ali mandlje. Pa še nekaj kuharskih skrivnosti. :)

Vanja pravi ...

Aha, so to te katerih recept je v Krišnovi kuhinji?! Nikoli se mi ne uspe odvlečt do krišna centra, da bi tam nakupila vse potrebno...