sobota, marec 01, 2008

Ko bom velika bom frizerka!

V ponedeljek imamo službeni foto šuting. Kar pomeni, da si res ne morem privoščit, da bi imela na glavi sračje gnezdo, katerega bi naši potencialni naročniki ugledali ob kliku na stran našega biroja - zavoljo mojega sračjega gnezda bi mi imeli manj naročnikov, kar pomeni manj dobička, stagnacija podjetja, čemur bi sledilo "odpuščanje" pogodbenih sodelavcev. To je bilo treba na vsak način preprečiti!
Zato sem šla k frizerju špičke postrižt. Spičke postrižt pomeni, da sem približno pet minut sedela na stolu za pranje glave + dodatnih pet na stolu za strižbo, za kar sem plačala 20 ojrov! No, to glede na splošne frizerseke cene niti ni tako zelo veliko. A meni se vseeno zdi veliko. Izračunala sem, da bi kot frizerka zaslužila veliko več kot pa zaslužim v svojem poklicu. Ko bom velika bom frizerka!

P.S. Pred petimi minutami me je brat obvestil, da njegova prijateljica, kateri sem pred meseci postrigla špičke sprašuje, če bi se lahko zmenili da ji spet malo skrajšam lase. No, jaz špičke postrižem za tablico čokolade iz Rustike...

16 komentarjev:

nta pravi ...

Ja, Kameleonka sploh ni slaba frizerka, enkrat mi je mojstrsko ostrigla sračje gnezdo z glave, čeprav mi je uradni frizer rekel, da bo šlo samo na balin. Morda bi bil to dober dodatni šiht :-)

Vanja pravi ...

Da, vsi ki so tisti večer prišli na koncert so hvalili pevkino frizuro! :) Nekaj časa sem strigla tudi svojega brata. Je bil zadovoljen, dokler mu nisem enkrat po nesreči malo zarezala v uhelj. Ker je občasno tudi on strigel mene, mi je nekega dne vrnil in tudi on malček zarezal v moj uhelj (po nesreči seveda).
Strižba mi je bila od nekdaj v veliko veselje! Res.

Vanja pravi ...

No, pa da ne bo kdo mislil, da si takole preko bloga rihtam biznis, ker se s tem res ne ukvarjam. Ko se bom, če se bom, pa boste vljudno vabljeni v moj salon! ;)

nta pravi ...

jaz se že kar vpisujem med stranke, se vsaj ne bo treba bedarij pogovarjat!

Αναμαρια pravi ...

Hude težave! Frizerki plačaš, da te razkuri in ti uniči dan. Ko se nekoliko spraviš s svojo zrcalno podobo, je pa itak spet čas za obisk v frizeraju :)

Vanja pravi ...

Mah, saj mi ni uničila dneva - z izboljšano frizuro se fino počutim! :)
Jezi me le, da je dandanes potrebno tako veliko plačati samo za to, da ti nekdo odstriže pet pramenov las, da da ti pobarva štiri stene ali pa izpuli pet dlak. Nekatere usluge so (v primerjavi z drugimi) blazno precenjene in nesorazmerne.

Vale pravi ...

Heh, jaz moram zaradi svoje sivine na glavi vsaj na mesec in pol k frizerju, tam pa pustim ... no, o tem drugič. Hotela sem povedat, da se na frizerko vedno moram psihično pripravit. Drugače je čisto fajn bejba, ki odlično opravlja svoje delo in mi ni škoda tistih ojrov, ki jih tam pustim, ampak poslušat vse triče trače iz Obale 2 uri, kolikor sem tam, to, to pa je veeeeeeliiiiiiiik napor ... da si včasih mislim, da bi morala ona meni plačat, ker jo poslušam :-)

matilda pravi ...

Ja, res je najhuje poslušat tračarije in kako dojenčki spijo ali pa ne.

Vale pravi ...

Ne, ne Matilda, tračarije lahko čisto mirno izklopim, ne morem pa izklopit mularije, ki se podi okoli mize, se zabija v stol na katerem sedim in mi gleda v krožnik kaj jem, s tistim pogledom: "A mi nauš dala enega pajsa?" Zadnjič me je nek nevzgojeni mulc celo porival s svojimi tacami v rit in zijal naj se umakne. Na njegovo srečo je ledeno hladen pogled bi dovolj, da se je umaknil.

matilda pravi ...

Nevzgojenim mulčkom je treba samo čisto potiho zagroziti nekaj strašnega....;-)

Anonimni pravi ...

mislim, da moram nujno dodati v tole zensko debato nekaj moskega. Torej, hodim najrajsi samo k frizeki, ki me s skarjami konice o(d)strize - mojih prelestnih temnih kodrov ne zaupam vsaki elektricni masinci, zenske mi jih najbrz iz ciste fousije tako zelo rade strizejo - obstaja cela dizertacija na temo: Ali je kvaliteta frizerkinega lasnega organa vpliva na kvaliteto strizenja?

-sv3

p.s. kje se bodo fotke vidle?

Vanja pravi ...

Te frizerke je treb "bolj na kratko držat". Tale pri kateri sem bila v soboto je za frizerko kar sofisticirana. Ponavadi se pogovarjava o počitnicah, prehrani, rekreaciji in čevljih. :)
Mi pa ni všeč kadar se v salon navleče polno folka in potem moram jaz njih poslušat. Enkrat sem poslušala polurni traktat neke fine starejše dame o njeni likarici. Za bruhat!
Matilda, kaj??
Sv3der, videle se bodo na našem pageu, kje pa drugje?! ;)

Anonimni pravi ...

Sv3der, zakaj imaš pa potem brado? ;-)

matilda pravi ...

Moja nečakinja se me je bala (zvedeli šele potem, ko je začela razumljivo govoriti), ker sem ji rekla, da ji bom polomla prstke:-x
To je bil moj vzgojni poskus, da mi mali otrok ne žuga več (jaz ji nisem nikoli).Ima pa danes smisel za črni humor (za nekaj sem bila koristna).

Tistemu nageliranemu paglavcu z zelenimi prameni lahko čisto potiho zasikaš, da mu boš izkopala oči z žličko... ne vem, naprimer.

Anonimni pravi ...

@hirkani: meni res ni jasno od kje tebi, da imam brado- res je, da se brijem v povprecju 1-2x na teden, ampak ...

@-onka: ahaa ... fensi. povej, ko bodo, da vidim, ce si ze kej zrastla od kar sem te zadnjic vidu ;) :evil:

Vanja pravi ...

Sv3der, nisem nič bolj visoka, nič bolj široka, globoka tudi ne. :)
Ti javim ko bo zadeva na vpogled.
Ti si še vedno dolgolasec?