sobota, marec 22, 2008

iFeelBlue


Sem že kdaj omenila da ne maram modre barve?! Najbrž že. Modre ne maram, posledično, z izjemo kavbojk, ne posedujem modrih zadev.
Najbrž vsi razen slepih in slabovidnih ter barvno slepih (za katere pa ne verjamem da so lastniki tovarn, ki proizvajajo barve za pirhe) prepoznamo razliko med modro in vijolično. Torej: če kupim dva paketka vijolične (dva zato, ker je bil en od ovitkov roza barve, na njem pa je napis vijola) pričakujem, da bodo pirhi obarvani v teh dveh barvah (različnih proizvajalcev!!) vijolični. Napak! Pirhi pobarvani v barvi iz prvega paketka so temnomodri. Zato sem odprla še drugi paketek. Pirhi pobarvani z barvo iz paketka številka dve so enake barve kot tisti iz paketka ena. Posledično imamo doma en pehar jajc, od katerih jih je polovica temno modre barve. Počutim se nategnjeno!

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

da bi ti ne padlo na pamet, da bi z njimi presenečala ničhudegasluteče sprehajalce, ki bi jim pirhi padli na pamet. ali na na primer - na glavo.
raje jih podari.
meni je modra všeč.

Vanja pravi ...

Ermin, nekateri ljudje bi potrebovali da jim na pamet pade nekaj modrega, a ne verjamem da bi kaj prida pomagalo.
Mislim da jih bomo jutri zjutraj predelali v jajčno solato z drobnjakom. Če pa slučajno kakšen ostane, ga še vedno lahko podarim!

m pravi ...

kakšne barve so bila pa jajca oz. njihova lupina?
mene je namreč fasciniralo, da če belo jajce daš v rjavo barvo, dobiš vijoličen pirh :)

Vanja pravi ...

Mateja, jajca so bila vse sorte "barv" - od svetlih, skoraj belih do zmerno do pretežno rjavkastih. Zanimivo je, da so vsa jajca pobarvana z rumeno barvo na površini dobila neko svetlečo patino - kot da bi iz lupine izstopili neki svetleči miceni stekleni delčki.

Vale pravi ...

Blue je modro, blue je pirh :-)

Anonimni pravi ...

Modra je lepa. Pa pika :-)

Unknown pravi ...

Od modrih odtenkov je lepa edinole tirkizna. Ampak to ni več modra, tako da ne velja. Sem se pa spomnila še na eno grozljivo barvo: beige. Samo beseda je lepa: beige, barva pa naravnost odurna. In ljudje ki nosijo beige so dolgočasni. Nikogar ne poznam, ki bi se oblačil v beige in bi ne bil dolgočasen.