četrtek, februar 28, 2008

Pomerjevalka čevljev


Nikoli mi ne bo jasno, zakaj dajo v trgovini s čevlji kupcu za pomerit vedno samo en čevelj?! Ne spomnim se, da bi se že kdaj zgodilo, da bi mi kje samoiniciativno pod nos pomolili par. Hecno. In vsakič ko mi pod nos pomolijo desnega (ker vedno dajo za pomerit desnega, kot da leva noga ni čevlja vredna), sama pri sebi pomislim, kako hecno je, da prodajalcem čevljev ne pride na misel, da ima večina ljudi dve nogi in da potemtakem tudi uprablja obe. Le kako naj vem kako se v teh čevljih hodi, če obujem samo enega?!

16 komentarjev:

adj. pravi ...

Več razlogov je. Najpomembnejši in najstarejši je Pepelka. Ona je pomerila samo en čevelj in je bilo jasno, da ji bo prav tudi drugi. Drugi, novejši, pa je ta, da bi vsak pomerjevalec, ki bi dobil oba čevlja, takoj odkorakal v njih iz trgovine. To vsi vemo. Trgovci bi tako kar naenkrat imeli kup starih, pošvedranih čevljev, v blagajnah pa nič dinarčkov...

Vale pravi ...

Meni pa gre na živce, kadar mi hočejo prodati pomerjevalski čevelj, ki se že par mesecev bohoti na polici in so vanj tlačile svoje noge že vse sorte žwave in to po isti ceni, kot bi dala za tistega, ki ni bil pomerjan.

Anonimni pravi ...

lani se mi je v Toursu zgodila osebna svetovalka pri pomerjanju. Stvar je bila precej komična saj se je gospa na vse možne pretege trudila, da bi mi bil kakšen od čevljev všeč in evetually prav.

to be honest, mi precej presea to, da mi nekdo stoji poleg - kot mama :S

-sv3

Vale pravi ...

Te prisesovalke v trgovinah, ki hočejo biti uslužne, ker bi rade na vsak način prodale robo, so najbolj komične, ko ti začnejo trditi, da ti nekaj pa res ful paše, čeprav že na prvi pogled vidiš, da si v zadevi prav grozen ...

Anonimni pravi ...

Najboljši prodajalec čevljev je Al Bundy. :>

Vanja pravi ...

Dinozaver, saj je osebna svetovalka ob tebi medtem ko pomerjaš. Čeprav so te svetovalke jako nekoristne. Bolje bi bilo, če bi stale ob vratih in čekirale da jim kdo - obut v nove čevlje - be uide!
Vale res je, kakšnim čevljem res lepo pozna kilometrina pomerjanja. Kar se prisesovalk tiče me najbolj moti, ko mi hočejo prodat zgodbo, češ "da je neka stvar moderna". Na to odgovorim, da mene to kar naj bi bilo moderno in kar drugi nosijo, ne zanima. Še huje je, ko za neko reč rečejo "da je lepa". Ali pa za barvo "da je lepa". Običajno gre celo za kakšno temnomodro reč, ki je ne morem videti na 500 metrov! :)Lepota je delikatna stvar. In zelo subjektivna!
Zadnjič so me v neki trgovini prepričevali da ni nič hudega če jakne ne morem zapeti, saj se itak večinoma nosi odpeta. WTF?!! Koštala je pa 250 ojrov. Torej naj plačam toliko denarja za neko reč katere še zapeti ne morem?!
Sve3der, kadar prodajalka čevljev vpraša koliko imam prostora od palca do konca čevlja, se tudi jaz počutim kot da sem stara 5 let. :)
Ivan, Bundya pa ne poznam.

matilda pravi ...

Ha, ha, take prodajalke imam najraje (takoj za nevidnimi, ki so prvem mestu). Je pa ponavadi osebam, ki so z menoj nerodno (čeprav si mislijo prav to kar jim rečem).

Najboljš je bilo v eni "zdaj že bivši" uauuuu trgovini v prestolnici, ko mi je na vse pretega trdila, da se preozka bluza pač tako nosi (preozko) in....pozor, pozor... kot primer dala samo sebe. Ha! Jasno in glasno sem ji povedala, da ji bluza, ki jo ima na sebi niti slućajno ne pristoji in, da ji je premajhna! Tako. Začelo pa se je tako, da je kar odgrnila garderobno zaveso ko sem pomerjala...da vidi, kako gre:-0
Naslednjič me je pustila pri miru.

spela pravi ...

:) dobra tema.
jaz vedno rečem še za drugi čevelj, če prvemu dobro kaže. imam pa srečo, da imam majhno nogo in se moja cifra ne praši po policah in tlači na marsičigave noge ;)
@onka, pripombo o "modernem" sem slišala ravno prejšnji petek, ko sem kupovala trenč in sem nazaj zabrusila točno tvoje besede ;) potem je bitje zajamralo z očitajočim glasom, da mi "nič ni všeč".
@matilda, uuuuuuu, odgrinjanje zaves, to bi mene čisto razpenilo. iritirajo me že tiste, ki me, ko sem v kabini, sprašujejo, kako je in naj se pridem pokazat (predvsem v Italiji so zelo nadležni glede tega)

Vanja pravi ...

Matilda, gotovo si že kdaj opazila, kako napete jakne imajo voditeljice TV dnevnika. Če bi bila jaz direktorica RTVSLO, bi bila moja prva poteza, da bi stilistki TV Dnevnika nabavila enosmerno karto za naprimer Sibirijo. Vse voditeljice so natlačene v preozke jopiče (nekje sem slišala, da jih baje na hrbtni strani celo s sponkami spenjajo skupaj, da so dovolj oprijete. Prav neokusno je, ko sicer čisto normalno hranjene voditeljice izgledajo kot da jih bo pravkar razneslo. Premajhna oblačila tudi vitkega človeka naredijo debelega.
Špela, najboljše so bile tiste prodajalke "stare šole", ki so medtem ko si se v kabini trudil z navleko oblačilnega kosa na drugi strani žgolele: "No, kako nama je?!" Ko smo že ravno pri prodajalkah, najbolj butast stavek, ki ga premorejo je zagotovo: "Tega pa ne držimo!" Od nekdaj me je zanimalo ali jih tega naučijo v šoli?!

matilda pravi ...

@Špela, italijanske prodajalke so res fenomen zase. Ne nahajo in ne nehajo. Ponavadi sem najprej prijazna in odvrnem, da še nisem zadeve stlačila nase (ko po 1 minuti že sprašije Come vaaaaaa?!?!), naslednji korak je popolno ignoriranje, tudi ko pridem iz kabine in se ogledujem v ogledalu (ki jih v kabinah nimajo - prav iz razloga, da te imajo pod kontrolo in te indoktrinirajo), seveda se signorina (ponavadi prenašminkana, prekvarcana, z umetnimi krempeljčki in 3 kg bižuterije) užali, ker ji ne odgovarjam na vprašanja in komentarje...in tretji korak je, da je užaljena in me ne pogleda več in ignorira ves moj obisk v trgovini. pika na i - en prijazen topel pozdrav ob izhodu (moj seveda).

Pika pravi ...

Oj - meni pa je desni pomerjevalni šuh edino interesanten - ker imam desno nogo slabe pol cifre večjo ;)
No, najbolj ..hm, nenavadno Shoe-shopping izkušnjo imam iz Pise: sprehajamo se z dvema gospema po ulici in jaz "padem" v eno izložbo s kavbojskimi gležnarji. Kako zelo si jih od nekdaj želim pa nimam poguma za take špičake (imam nogo št.40-41). No, gospe me zvlečeta v štacuno, not pa samo 5 parov čevljev na policah in 2 tipa. Gospe razložita, kaj me zanima, tip me posede, sezuje superge IN NOGAVICE (prej smo kake 4 ure hodile okoli), mi obuje najlonke in čevlje ... to je bila najbolj mučna izkušnja v nakupih. Odšla sem pa s čevlji v vrečki. Najdražji v moji nakupovalni karieri ;)

Vanja pravi ...

Pika, pa si jih potem vsaj nosila?! :)

Vale pravi ...

@Matilda, jaz pa se v IT vedno budalo naredim, da ne razumem ama ništa. Ponavadi zapali, samo kaj, ko imajo vedno več Hrvatic zaposlenih, ki mi onda počnejo: "Pa to vam jako dobro stoji ... , " pa smo spet tam.

Pika pravi ...

Z nekaj volje - da. Že zarad cene. Sej drgač so mi QL šuhi ... sam če ima človek že tako cifro 40-41 pa da nase čevlje, ki so spredaj precej podaljšani ... menda zgleda čist OK ;)

Unknown pravi ...

Evo, tole je Al Bundy:

http://www.youtube.com/watch?v=gLWvc0DedtU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=L-qRJM5750A&feature=related

Pred leti je bila nanizanka o Al Bundyju, prodajalcu čevljev, tudi na naši TV. Je pa to svojevrsten, malo ciničen humor, ni vsakomur všeč! :-)

Vanja pravi ...

Marijan thanx!