ponedeljek, marec 17, 2008

Nasveti za hišo in dom II.

Vem da se ponavljam, ampak spet hočem povedati, kako dober vir zabave zna biti Statcounter - no, v mislih imam ključne besede, preko katerih ste/so naključni prejšnji teden vstopili semkaj:
"Zakaj fant ne pokliče?" Fant ne pokliče, ker je navaden pizdun - to vam lahko povem brez da bi vedela kako vaš fant izgleda, ali ima ušesa tesno ob glavi ali pač ne. Jutri vam bo skušal naplesti zgodbico o tem da je spal, da je njegova mama zbolela in jo je moral peljati v bolnico ali kaj podobnega. To seveda ni res. Takega fanta se je potrebno čimprej odkrižati!
"Kako prerezati žile?" (o tem smo v rubriki Nasveti za hišo in dom že govorili) Podolgem, vsekakor. Baje je blagodejno, če se ob tem dejanju uležeš v toplo vodo. Ampak sama tega ne bom nikoli izvedela. Se imam preveč rada. Namesto da si prerežete žile, raje komu zavijte vrat!
"Kako pozdraviti otroške gliste?" (podoben problem smo v rubriki Nasveti za hišo in dom že obravnavali) Najprej pozdravite otroka, ki je gostitelj bolnih glist. Ko bo zdrav gostitelj, se bodo tudi gliste pozdravile.
"Bolečina". Tu ni kaj dosti za povedati. Pride in je. Je kot velik težak balon, ki se prisesa nekam tja kjer imamo srce. Bukowski je o bolečini dejal takole: "Bolečina je čudna stvar. Mačka, ki ujame ptico, prometna nesreča, požar... Bolečina se natihoma prikrade - BUM - in že je tu, nekje globoko v tebi. Neznansko resnična je. In če te nekdo opazuje, se mu s to svojo bolečino v sebi zazdiš malo premaknjen. Kot da bi se iznenada spremenil v popolnega idiota. Nobenega zdravila ni za to bolečino. Izginila bo šele tedaj, ko boš srečala nekoga, ki te bo razumel in zato tudi vedel kako naj ti pomaga."

Glede na napisano v zadnjem odstavku svetujem, da z rezanjem žil zaenkrat še malo počakate. Preden pa na vrata potrka Zdravilec bolečine, se lahko kratkočasite z branjem Toka zavesti, pijete melisin čaj (pomirja), gledate mehiške nadaljevanke in se sprašujete o tem, kaj pravkar počne vaš Zdravilec bolečine, katerega utegnete kaj kmalu spoznati.


4 komentarji:

ovca pravi ...

..zakaj je vedno nekdo drug, ki naj bi se ukvarjal s tvojo “bolečino”, zakaj si ne znamo pomagat sami? Sej mamo vendarle alkohol pa droge pa citypark pa junkfood pa big brother pa mehiške telenovele...cel kup stvari s katerimi se lahko zamotimo.
Zakaj vedno čakat neke Zdravilce bolečine?

...jest pravm rajs homeopatija kot empatija, kurc pa dohtarji itak ti dajo sam antibiotike, treba si je znat pomagat sam.

In da se jaz citiram starga pijanca “eating is better than fucking, it takes longer and you can do it more often”.....z drugimi besedami “kebab pomaga”.

Vanja pravi ...

No saj pravim; polno stvari je, ki jih človek lahko počne. Ovca prav imaš, kebap res pomaga! :)
Ko si v dreku si najbolj sam in edino sam se lahko skoplješ ven. Če slučajno pride zdravilec pač toliko bolje...

Vale pravi ...

Onka, predlagala tem bom kakšnemu časopisu za "zaupne besede". Tvoji odgovori so na mestu.

Vanja pravi ...

Vale, najboljši odgovori so vedno tisti, ki so najbolj enostavni. Samo videti jih je treba. ;-)