torek, april 24, 2007

Minutka za sljast: Sendvič dober, da "ni za povedat"

Potrebujemo:
Polnozrnate kvadratke
Tofu + svetla sojina omaka
paprika
por

Tofu narežemo na rezine in jih popečemo na olju. Med peko jih začinimo s svetlo sojino omako. Prav tako opečemo kose paprike. Por narežemo na tanke kolute. V polnozrnate kvadratke nadevamo popečen tofu, papriko ter svež por. Sendviči bodo boljši ako bodo polnozrnati kvadratki še topli.
*V sendvič bi pasal tudi paradižnik, a ga nismo imeli pri roki

25 komentarjev:

M. pravi ...

Joj si mi lušte naredila. Zgleda res tolk'dobro'da'se'ne'da'povedat. Jaz pa trenutno v službi malicam jabuček.

Bi se dalo zmenit za dostavo? :)))

Vanja pravi ...

Najbolje da začnem objavljati recepte brez fotk. Samo skomine delam... Prejšnji teden sem bila namreč kriva, da si je šla Vale iz protesta iskat twix na avtomat

Anolopka pravi ...

Ravno po kosilu, pa se mi vseeno sline cedijo... ;)

Vanja pravi ...

Pazi, da ne zmočiš tipkovnice ;-)

M. pravi ...

Ja, jaz sem pa namesto twixa spila pol litra vode (drugega ni bilo pri roki) in s "polnim" želodcem zaprla okno. Z ihto!

Boljše kot recepti brez fotk bi bilo, če odpreš s.p.. Peka in pripravljanje "tolkdobrih prigrizkov" ter se povežeš z eno od dostavnih služb.

Kameleonka s.p. Tolk Dobr!

Vanja pravi ...

Da, "Kuhinja pri Kameleonki" bi se reklo. Bila bi gospa v belem; zmišljevala bi si vedno nove jedi,jih okušala in pozdravljala goste. Zihr bi mi šlo; enkrat smo sedeli na večerji skupaj z gospo, ki je lastnica enega izmed večjih podjetij, ki se ukvarja s cateringom (med drugim večkrat prispevajo svoje recepte za Ono). Ne spomnim se točno kaj smo jedli - neko sladico pač - in gospa vpraša nekaj v stilu kao: "Je to biskvitno ali hajano testo?" Vedno kadar vidim v Oni njihove recepte, se spomnim na ta lapsus... Njihovih receptov nikoli ne preizkusim. Zakaj že?! ;-)

Anonimni pravi ...

S takimi recepti si je J. Olivercek prisluzil miljone!! Ulet v UK in jim malce razlozi :)

Vanja pravi ...

Bi bilo za razmislit ;-).Moje prednosti so: ne sesljam, ne packam po kuhinji (ko je jed dokončana, je tudi kuhinja pospravljena), s sestavinami ne ravnam malomarno oz. ničesar, ampak res ničesar ne zavržem. Včasih imam občutek, da se Oliver v kuhinji obnaša kot v klavnici...

Vale pravi ...

Kameleonka ponujam partnerstvo za kuho ... ti pečeš, jaz kuham :-)

Vanja pravi ...

Vale to je pa super ponudba! Sprejmem! Bo lažje če bova dve. Ampak jaz bi en mini lokalček, tak bolj domačen, da ima gost občutek, kot da je prišel k tebi v dnevno sobo... Ene pet miz recimo.Pa dostavo na delovna mesta bi imeli, ampak to samo za blogerje ;-) Lokacija?!

M. pravi ...

U, biznis :)

Jaz se javim za managersko organizacijske posle in stike z javnostjo. Ob navalu pa lahko tudi kuham in pečem :)

Lokacija?

Vale pravi ...

Predlagam Ljubljano in Obalo, obe sta super donosni, ko nam posel zalaufa se odpremo še v Mariboru ... seveda imava s Kameleonko še v mislih (nekje v zgodovini najinih postov je zapisano) tudi trgovino z neumnostmi za čredo ... v stilu kvačkanih oblekc za pse in podobne zadeve ... da o oblikovanju nakita ne govorimo in izgubljamo besed :-)

Vanja pravi ...

M to je super! Jaz na tvojem področju zmrznem. Lokacija? Definitivno kje v Lj, ampak Vale bo najbrž hotela bližje obali...
Se kdo javi, da prispeva začetni kapital? ;-)

Vanja pravi ...

Vale, kako smo vzajemni :-) Tudi jaz sem imela v mislih obe lokaciji. Ja, pa gedžet store bomo tudi imeli. A sem kdaj govorila o oblikovanju nakita ali mogoče ti bereš moje misli? Še ena skromna želja: V sklopu ponudbe bi jaz imela še en mini biro za notranjo opremo. Potem ko bi nam zalaufalo bi imela najbrž premalo dela samo z okušanjem in sestavljanjem jedilnikov.

M. pravi ...

Jaz bi kje ob nabrežju Ljubljanice, ker je to "hot spot" in bi kmalu imeli že rezervacije.

Glede obale pa navijam za Piran.

Biro bi bil super, sploh glede na to, da bi bil lokalček opremljen s tvoje strani. Reklama se temu reče :)

Vanja pravi ...

Joj iz enega sendviča smo naredili cel biznis!! Ampak jaz sem se čisto navdušila...
SPONZOR WANTED!!

Vale pravi ...

OK počasi:
- gostilnica na Obali in v Ljubljani - na Obali preferiram Portorož, ker je več petičnežev tam in PIran je že zafilan z gostilnami, v Ljubljani v Stari Ljubljani
- gedžet store z neumnostmi, ki itaq gredo kot gobe po maslu ali kako se že reče (ta samo v LJ)
- mini salonček nakita takisto v Stari Ljubljani in v Portorožu

Kameleonka kaj če bi začele s pripravo na prostem na Obali ... tega še nihče nima ... kje ob plaži in ob lokalčkih... tako za refresh ... ko folk sonce scuza :-)

Vale pravi ...

Heh ... začnemo s paninoteko na plaži (panin=sendvič) ... ti povem, da bi šlo, samo ne vem kako je s sanitarno ...

Vanja pravi ...

Portoroža sicer ne maram, a za biznis je nemara res bolj prikladen. Bi bilo za razmislit. V Ljubljani vsekakor strogi center da, stara Ljubljana ali nabrežje Ljubljanice - kjer bi pač dobili ugodno ponudbo. Glede gedžeta in salončka nakita se tudi strinjam.
Priprava hrane na prostem na Obali - zakaj ne, paninoteka bi bila za začetek super. Se enkrat dobimo in v senci ob kakšnem dobrem vinčku razmislimo in razdelamo plane! ;-)

Vale pravi ...

Obvezno, ker jaz itaq kanim septembra v kuharsko šolo (sem že hotela letos, pa sem zamudila rok za vpis) ... pa čudno so me gledali in mislili, da si norce delam, ko sem za info spraševala ...

Vanja pravi ...

V katero kuharsko šolo pa greš?

Vale pravi ...

V Izolo ... ablubim, da to leto res (oktobra se začne za izredne) ... in se ne bom več zgovarjala na delo in vse ostale kozlarije ...

Vanja pravi ...

Aja, prav v "tapravo" šolo. Fajn!

Vale pravi ...

Jep, ker si želim malo podrobneje naučiti določenih veščin ... itaq samo strokovne izpite delaš, ker slovenščine in matematike in podobnih zadev ravno ne rabi ponovno delat :-)

arctic donkey pravi ...

arduš, vaju je lušno brat =)