sreda, julij 14, 2010

V teh dneh...

_

Sem postala največja porabnica limon. Asaka, eno prerežem na pol in ožamem, ta drugo narežem na kolobarje, v karafo fliknem še vejico mete peperminte, ducat srčkastih kock in potem vedno znova z navdušenjem opazujem igro v mehurčkasti vodi: kolobarji limon se utapljajo, srčki pa priplavajo na površje. Druga opcija je hibiskus, ki ga v mrzlo vodo namočim zvečer in postavim s hladilnik, naslednje jutro v pijačo fliknem na male koščke nasekljan ingver ter limono in to je to!


Zaenkrat mi zadostuje, bo pa treba malo pogooglati in ustvariti kakšno novo antidehidracijsko mešanico. S čim se v teh dneh nacejate vi?

10 komentarjev:

GoLa pravi ...

Mehurčki...? Tvoja limonada ni z navadno, ampak z mineralno vodo? Sem že pri eni tvojih prejšnjih napitkov z meto opazila mehurčke, pa mi nekaj ne gre skupaj. Hmmm. Poleg konzumacije moje grozne razvade še hektolitri vode, limonade (old style) in lubenica. Mnjamsi! Bi pa rajši deset stopinj manj.

Vanja pravi ...

Ne ne, z navadno vodo je. Ko natočiš vodo je mehurčkasto, potem se pa umiri. Z lubenico si me pa spomnila na mojo najljubšo jed lanskega poletja: lubenično solato z meto in feta sirom. Še ta konec tedna si jo naredim!
Vsi bi radi deset minut manj, danes sem v najhujšem soncu kolesarila v mesto in nazaj in mislila, da me bo pobralo. Ne, definitivno nisem "savna človek"! :)

Vanja pravi ...

"deset stopinj" in ne minut... Saj se mi je že skisalo od te vročine, kako naj človek sploh še misli?!

jaka pravi ...

ayran je tudi kul.. jogurt + voda, mal limone, ledu, soli...

Vanja pravi ...

Jaka, to je pa obenem že malica. :) Jogurt zadnje čase delam z na drobno narezanimi kumaricami in meto - tudi zelo osvežilno.

jaka pravi ...

ponavadi dam tretjino jogurta, dve tretjini vode...
drugače pa tudi voda z limeto ni slaba...

Ruth* pravi ...

Super ideja za pasjo vročino. Trenutno sem večinoma na vodi, se pa zelo prileže ledena kavaaaa ;))

Vanja pravi ...

Pri nas na delovnem mestu se danes hladimo s sladoledom, jaz pa ravno ta trenutek spet s cacikijem. Hudega nam ni. :)

matilda pravi ...

Dobri stari špricer. Ni ga čez klasiko.

Vale pravi ...

Z mešanico limete, mete, meda in zelenega čaja ... vsako jutro skuhano za osebje in zame :-)