sobota, november 21, 2009

D(r)ekoracija

_

Takole žalostno, ofucano smreko bomo imeli letos na prešercu. Mnja... vsaj nekako simbolično paše v te ubožne recesijske čase - revna ofucana smreka.
Kljub temu, da vsako leto tulim, da ne maram praznikov, me je že zajelo decembrsko vzdušje. Včeraj sem šla v nabavo, upam si trditi, da sem kupila skoraj najbolj kičasto plastično smreko pod soncem - za dvanajst eurov (saj več itak vredna ni, kvečjemu manj), za nameček vzela še dva kompleta bunk v divje roza odtenku (po evro in pol vsak) - da bo res lepo, kot se za december spodobi. Boste videli, trust me! Pa danes si nisem mogla kaj, da ne bi kupila dveh darilnih steklenih posod za piškote. Mmmm, komaj čakam, da izberem recepte!
Zdaj premišljujem o tem, kakšno leto je za mano?! Dobro, slabo?! Vsakega nekaj, ampak bolj dobro kot slabo. V redu.

10 komentarjev:

ana pravi ...

ti tisto izdelovanje voščilnic ti je pa malo premaknilo praznično rajanje na veliko prej :)

smreka je pa res oskubljena. tam, kjer seže oko mimoidočih je najbolj revna.

Šuši pravi ...

u u u u, se že začenja kič. Nekako mi je všeč ta kič.

mmmmm, domači keksi, lepe posode. Ja, ja, je neka romantika v decembru (pa tudi depresija, baje).

Vanja pravi ...

Ana, malo zgodaj je bilo ja. Nismo še pri operativnem delu, zaenkrat zgolj pri organizacijskem - ta glavno šele pride!
Šuši, le kako bi bil človek lahko depresiven - ob dišečih keksih in kuhanem vinu, neeee! ;)

Anonimni pravi ...

kje pa si kupila roza okraske? In poceni smreko? :)

Teta Bina pravi ...

Bila danes v mestu in tista boga smreka je bila še bolj žalostna, kot jo ti opisuješ. Mar je ne bi pustili tam v gozdu revico. Vedno bolj sem proti rezanju iglavcev in srce me boli ob pogledu na vse tiste smrečice, ki čakajo na 5 minut slave (beri: 5 dni, mesec dni, kakor je pri vas doma običaj). Zato sem tudi sama lansko leto postavila prvo malo belo umetno jelko. Saj vem, ni naravna pa ne diši, ampak zaradi nje nekje ena smrečica živi.

ana pravi ...

meni se pa vedno bolj dopadejo nekonvencionalne smreke v smislu izrezlanega lesa, kot jo imajo pri Le Souk, ali pa v Kokoški. Čeprav imajo prave smrečico poseben čar in vonj. Lani sem jo naredila iz filca, namesto okraskov pa gor prilepila swarovski kristalčke.

GoLa pravi ...

Naslov je kar pravšnji. :-) Meni je december fajn, ampak tak, kakršen nastaja doma - izdelava voščilnic, seznamov daril, peka piškotov, snežinke iz vate, navezane na laks, ki v najinem kotičku ustvarjajo iluzijo prijetnega sneženja, ... Za recepte se priporočam.

Dijana pravi ...

Dober naslov :)

Vanja pravi ...

Anonimni, pri stricu Leclercu imajo veliko zelo lepega kiča po hecnih cenah.
Bina, pri nas roditelj v našem mini gozdu vsako leto odbije kakšno smreko, ki se preveč vrašča v travnik, tako da jo potem povsem mirne duše gledamo. Ponavadi je to vedno kakšna revica, ki je tričetrt manjka, ker se kakšne sestrice tišči, pa jo potem postavimo nekam v kot in se ne vidi, da ni čisto lepa in cela, pa itak se potem, ko gor navesimo vse šavje tega sveta, nikjer ne pozna, da je skoraj pol manjka. Tudi tole na prešercu bi morali stlačiti v kakšen kot tam med bajtami, pa bi čisto fajn izgledala. :) Morda tudi ne bi bilo napak ako bi jo malo skrajšali. Ko jo človek pogleda, dobi občutek, da so jo revico kar s konjem po tleh vlekli.
Ana, meni tudi. Enkrat sem v neki reviji videla zelo lepo smreko iz pokonci postavljenih polen.
Gola in Dijana, meni se tudi zdi, da naslov lepo pristoji. :) Ja, meni je tudi december fajn predvsem zaradi reči, ki nastajajo doma. In nastajajo s posebnim veseljem in ob misli na tiste, ki so mi najbolj blizu. Recepti bodo objavljeni - še vedno so bili. ;)

matilda pravi ...

Ker sva se z nesetro zmenili, da bova podarjali dišeča in lomljiva darila sva včeraj izvedli polfinalni izbor receptov, finale sledi nasednji teden (ker se je tako fino naslajat ves teden nad fotkami),glede embaliranja pa še poteka raziskava tržišča in interni natečaj idejnih zasnov. Zdaj morava še maratonski vikend določit, izbrat filme in kupit zalogo Shiraza, da bo peka potekala v skladu z standardi. Nesestra je kupila eno jelko iz originalnih eko sintetičnih vlaken (primerne goznde barve) za cca 18 ojrov pri sosedu (višine cca 2m!)preden sva jo pobasali sva še prodajalca izprašali zakaj je pa ona tako poceni (glede na to,d a izgleda zelo dostojno)v primerjavi z oatalimi smrekicami sestrcami, malce se je zamislil in zamomljal "ker je drugi dobavitelj". Logično kaj ne!