Po pozno popoldanskem potepanju po gozdu se prileže nekaj v barvi prebujajoče se pomladi - zeleni sufle namreč. Recept sem snela pri Napu in ga malo priredila. Sestavine sem delila z dve, namesto brokolija pa zmiksala zmrznjeno špinačo. Pri Napu sicer piše, da je treba peči na 15o stopinj 25 minut. No, jaz ponavadi kar vse pečem na 180 stopinj in tudi tile suflejčki (6 jih je bilo) niso bili nikakršna izjema. Glede na to, da je bila špinača še zmrznjena, sem jih v pečici pustila 45 minut. Pet minut pred koncem peke sem povrhu posula malo naribanega parmezana. Mmm, za vseh deset obliznit!
P.S. Med pripravo priporočam poslušanje Parade šizofrenih.
6 komentarjev:
u, tale z deblom je res huda. pa še s hrano izzivaš, grr. ;) jp, pomlad je v zraku.
Uh, pa kaj fotka, ko bi ti vedela kako je šele dišalo to hrastovo deblo!!
Tale narastek pa bom predlagla v izvedbo:-) Mi smo včeraj uživali v skutinem s češnjevcem in parmazanom, zunaj na soncu in vetru. Po receptu iz River Cafe kuha za vas - ena redkih kuharc, ki jo tudi uporabljam ne samo gledam;-)...kuhala pa nisem jaz.
Fotke so mi veliko bolj všeč kot tista hrana na koncu :P
enkratna muzika!
Pisan sprehod je to bil. Mi kar do sem diši po pomladni zemlji, hrastu in rožicah. Fino sem si očke spočila. Hvala!
Objavite komentar