ponedeljek, marec 24, 2008

Testeni zajčki dopetajčki

Tile na zgornji sliki so bili fotkani pred mesecem dni pred neko pekarno v Villachu. Tile spodaj so moj wanna be približek. Malce neenakomerno kosmati so (se vidi da po profesiji nisem pek-arica) - ofucani, ker so imeli naporne praznike in namesto rozin imajo za oči klinčke, kar jih naredi malo čudaške, ampak kaj čmo, če pa ni bilo nič drugega pri roki. Recept je sila preprost: umesite testo za kruh, po prvem hajanju naredite kačice, ki jih zvijete tako da nastane zajčja glava, pomažete z jajcem, posujete s sezamom in to je to!
Nekaj smo jih razdali danes, nekaj jih še čaka na jutri. Namesto modrih pirhov. ;)

9 komentarjev:

Tjasa pravi ...

No, meni so tvoji čisto všeč. Imajo več karakterja in še dodaten plus: zvezdice v očeh! (Resnici na ljubo jih to dela kot malce zadete, ampak to ni slabo, ne?) :)

Vale pravi ...

Mmmmm kako bi zdaj ugriznila v enega zajcoslawa :-)

IVAN GROZNI pravi ...

Mene spominjajo na glave od anakond. Ampak to je stvar percepcije, seveda.

Hirkani pravi ...

Heh, so videt kot copatki mojih otrok :-)

kameleonka pravi ...

Tjaša, res je!
Ivan, glave od anakond?! Nekatere so spominjali na ribe. Lepo je da domišljija ubira svoja pota! :-)

sv3der pravi ...

mene pa spominjajo na zajcke, ki imajo namesto rozinastih oci kar klincke :))) resno? huh, se nagibam k anakondi ;)

a za pojest so pa bli ...?


-sv3

-onka pravi ...

Sv3der, lahko si misliš da ni nobeden ostal!
Aja, ko smo že glih "na liniji": čestitke ob srečenem dogodku!!

Marijan pravi ...

Hm, pa so res podobni neki živali, vendar nimam prave asociacije, kateri!? Še posebej oni na desni strani (tisti z rdečim razcepljenim jezičkom :-) me na nekaj ali nekoga spominja.

Vsekakor je najpomembneje, da so bili dobri in prav škoda, da ni kakšen ostal. Bi bilo zanimivo poskusiti, kakšen okus ima testo v kombinaciji s klinčki. :-)

M.

-onka pravi ...

Hehe, to ni rdeč razcepljen jeziček, ampak keramična dekoracija krožnika.

Testo v kombinaciji s klinčki? Malo bolj zapleteno je kot izgleda na prvi pogled. Postopek je tak, da zajcu izruješ oči, ga poješ, oči pa potem vržeš v kuhano vino. Klinčki in testo torej nimajo veliko skupnega! :-)