torek, februar 05, 2008

Idealen večer

Ko se domov privlečeš ob pol devetih zvečer, potem pa eno uro kleče pod mizo med miljontavžnt kabli od računalnika, visiš na siolovi brezplačni telefonski številki in po navodilu možakarja s konjskimi živci v nedogled pretikaš kable... "Kateri modem pa imate? (Glede na pogovor, ki smo ga pred časom imeli z njegovim kolegom, sem ob navedbi imena prastarega modema pričakovala stavek: "Gospa tega modema pa ne uporablja nihče več!" Ampak ne, človek na ime Callisto 821 niti trznil ni!) "Gospa najprej iztaknite iz električne vtičnice kabel, ki gre iz modema. No gospa kaj se je zgodilo? Mhm nič. No gospa zdaj pa prižgite televizijo. Kaj piše na televiziji? Aha, zdaj pa iz vtičnice iztaknite kabel ki poteka iz komunikatroja. Kaj piše na televiziji? Aha, še vedno nič. Zdaj pa iztaknite kabel ki gre iz računalnika v modem in ga priključite na switch. A dela? Mhm, no gospa zdaj pa naredite novo povezavo (Gospa seveda ne najde siolovega CD-ja). Aha gospa, torej na internet ne morete. Hm, pojdite na settings, network connections in naredite novo povezavo. Zdaj pa iz switcha iztaknite kabel in ga vtaknite v modem" .... in tako naprej Po približno enourni kolobociji s kabli, ko gospa ni več dobro vedela kaj je modem, kaj je switch, kaj je komunikator in kaj je električna vtičnica, smo ugotovili da je šel switch po gobe!! Evo, ajm bek, priključena direkt na modem, kakršnega nihče več ne uporablja. Si morete misliti?!
Jutri pa po nov svič!

9 komentarjev:

ambala pravi ...

mmmm what a night!

Joj kje so časi telefona z vrtečo številčnico in kuverte pa znamke? Razglednic in dišečih pisem?

Sicer pa ne bi o telefonski pomoči. Bom napisal eno o tem... Sam da si spet na svet priklopljena.

Vanja pravi ...

Da,le kje so tisti časi ko se je človek razveselil strica na rumenem mopedu, ki je iz torbe potegnil pismo dopisne prijateljice iz naprimer Indonezije!?
Da, sama sreča da sem spet priklopljena. Niti predstavljati si ne moreš, kako pust in dolgočasen večer bi šele imela, če se po enourni seansi pretikanja kablov nebi uspela nakonektati na net. Grozno bi bilo! :-)

Anonimni pravi ...

Pri meni osebno so pizdarije z netom na prvem mestu po kratkosti časa, potrebnega za to, da znorim.

Pa nisem nek net addict, ampak mi gre ta mašinerija preprosto precej na živce. Kar pa seveda ne pomeni, da ni zabavno, ko zažne gepl štrajkati in kaj ne dela prav - a zabavno je za poslušalca/ko, ki posluša fajt med mašino in Ivanom Groznim :>

Vanja pravi ...

Tudi jaz včasih kakšnemu aparatu povem ene par sočnih. Ampak kar pomaga, se mi zdi. No, aparatu ne, meni pa! :-)

Pika pravi ...

It must have been a No-Internet day yesterday - tudi pri nama ni hotelo delati. Pomagalo zgolj iztakniti pa na novo vtakniti kabel ;)

Vanja pravi ...

Pika jaz vsakič ko net štrajka kot kakšna stara mamca preverjam vse kable. :-)

Vale pravi ...

Pri nas v votlini net vsaj 1x na dan ne dela, ker je nekaj narobe z nevemčim. Pri tem daje na PCjih znake, da je kontekted, vse lučke utripajo kot je treba, net pa ne dela. Potem se moramo poklicat na stacionarca, počakat par sekund in zadeva proradi.

Anonimni pravi ...

jep, ce pa intrnet ne dela je pa RES grozn, a ne?!

sicer pa so tile strici na telekomu kar face. jest ze ne bi mogel biti 8 ur prijazen pri odgovarjanju enih in istih vprasanj. neko kreativno delo tisto pac ni, se strinjas?

-sv3

Black Betty pravi ...

sem pričakovala,da se bo končalo z "no gospa najprej priključite elektriko" ;))