Potrebujemo:
Zavitek listnatega testa (po možnosti polnozrnatega, če ga nimajo pač kupite navadnega)
500 g polnomastne skute
en lonček navadnega jogurta
Velik šop blitve
En por
Sezam
Zavitek tofuja
Sol, muškatni orešček
Najprej pripravimo delovno okolje, vštevši z dobro glasbo. Kompilacija "The best of International Deeyay Gigolo records (mixed by Tiga)" krasno nalega zraven. Vendar ne bo nič narobe, če si zavrtite kakšno drugo glasbo.
Blitvo zblanširamo, odcedimo, sesekljamo. Skuto zmešamo z jogurtom, osolimo, dodamo nariban muškatni orešček in vmešamo sesekljano blitvo. Zelo pomembno je, da nadeva ne pojemo, ker v nasprotnem primeru v testo lahko zavijemo zgolj tofu in por, kar pa nebi bilo tako zelo dobro. Ja, skutno-blitvin namaz je tako dober, da bi ga še angelčki jedli, če bi ritke imeli.
Zavitek listnatega testa (po možnosti polnozrnatega, če ga nimajo pač kupite navadnega)
500 g polnomastne skute
en lonček navadnega jogurta
Velik šop blitve
En por
Sezam
Zavitek tofuja
Sol, muškatni orešček
Najprej pripravimo delovno okolje, vštevši z dobro glasbo. Kompilacija "The best of International Deeyay Gigolo records (mixed by Tiga)" krasno nalega zraven. Vendar ne bo nič narobe, če si zavrtite kakšno drugo glasbo.
Blitvo zblanširamo, odcedimo, sesekljamo. Skuto zmešamo z jogurtom, osolimo, dodamo nariban muškatni orešček in vmešamo sesekljano blitvo. Zelo pomembno je, da nadeva ne pojemo, ker v nasprotnem primeru v testo lahko zavijemo zgolj tofu in por, kar pa nebi bilo tako zelo dobro. Ja, skutno-blitvin namaz je tako dober, da bi ga še angelčki jedli, če bi ritke imeli.
Tofu narežemo na kockice, ga popečemo na olivnem olju in zalijemo s svetlo sojino omako. Narežemo por in fliknemo med tofujeve kocke da se malo opraži.
Testo razvaljamo, namažemo s skutno-blitvino maso (če je seveda nismo prej pojedli), potresemo s kockicami tofuja in porom. Zavijemo. Spoje testa namažemo z vodo, da se testo lepše sprime in nam nadev ne uide ven. Fliknemo v predhodno (200°C) ogreto pečico in pečemo 20-25 munut.
Testo razvaljamo, namažemo s skutno-blitvino maso (če je seveda nismo prej pojedli), potresemo s kockicami tofuja in porom. Zavijemo. Spoje testa namažemo z vodo, da se testo lepše sprime in nam nadev ne uide ven. Fliknemo v predhodno (200°C) ogreto pečico in pečemo 20-25 munut.
4 komentarji:
uuu, dobr zgleda! Tole bi takoj spekla, ČE bi mela pečico (mi ne zmanjka izgovorov, ne?!). Loh pa pridem pojest, če boste mel kdaj preveč, da ne boš v smeti metala :-)
Kul... meni se pa ravno ta čas hladi testo za bananino pito.. LP ;)
njami, bom enkrat probala.
Ntica nimaš pečice?! Ko bomo naslednjič pekli pokličem!
Anolopka sounds delišs - nam zaupaš recept?!
Lilita, ne bo ti žal!
Objavite komentar