ponedeljek, september 17, 2007

Moja babi je frajerka!

Babi je pri 79-ih letih dobila svoje prve adidaske! Take za pozimi, podložene z mucko, in z "izrastki" na podplatih, da ji ne bo drselo.
In pri 79-ih je prvič gledala košarko. "Kaj si pa gledala včeraj po televiziji?" "Tekmo!" "Kakšno tekmo? Nisi gledala oddaje "Na zdravje?" "Ne. Me je zanimalo za kaj se gre, ko so vsi toliko okrog te tekme govoril. Veš, potem sem pa začela gledati in me je noter potegnilo in nisem mogla nehati. Vsakič ko so naši dali koš sem bila tako vesela! Potem sem šla spat, da nebi ob spanje prišla, ampak sem, preden sem zaspala prižgala radio, da sem slišala rezultat. Sem bila tako jezna, ker naši niso zmagali! Pa toliko košev so dali! Ti povem, krvavo zaslužijo tisti denar!"

Ob tem sem se spomnila, kako sta včasih z dedijem gledala boks - naš dedi je namreč oboževal boks. Izbrala sta si vsak svojega tekmovalca - babi ponavadi kakšnega kremežljavega in nebogljenega, dedi pa tistega drugega, ki je bil "bolj pri sebi" in potem sta navijala vsak za svojega. Babi je ponavadi takole pripovedovala povzetek igre: "Moj je bil tak manjši in suh v rdečih hlačah, dedijev pa velik črnc v modrih hlačah. Veš kako je bil moj ubogi, tisti v modrih hlačah ga je tako premlatil!" V glavnem: dedi je gledal zaradi igre same, babi pa zato, da si je vedno izbrala nekoga, da se ji je smilil... Take so pač babice - babičaste. In moja babica je najbolj babičasta babica na svetu!

10 komentarjev:

Saša Gerčar pravi ...

Kako lepo! :) A dedija pa ni več?

Anolopka pravi ...

Pa še MUJI torbico ima... :D

Vanja pravi ...

Skoraj tri leta je tega odkar ga ni več. Super dedi je bil!

Anolopka res je! Zdaj me že nekaj časa fehta za moje zgonjene Le coq sportif. Pa jih ne dam, ker moram prej najti nove! :-)

Ovca pravi ...

A pove kdo blondini kaj je to MUJI torbica? Sem šla iskat na Google pa dobim ven samo vice o Muji in Hasotu :-)

nta pravi ...

ti zavidam tole babico. moja je čisto prekmalu umrla. ta druge pa raje ne omenjam, itak ne ve, kdo sem.

Anonimni pravi ...

Jaz bi tudi imel tako babico, ko bom dedek. Ali sploh še delajo takšne? ;)

Vanja pravi ...

Ovca našla jo boš tukaj: Muji Poceni in zdržljiva!
Ntica, una moja tadruga sicer ve kdo sem, ne ve pa ničesar o meni, kakor tudi ne ve kaj sem po poklicu... Kaj češ, sorodnikov si človek pač ne more izbrati, lahko pa jih vsaj ignorira. Sama to pri nekaterih počnem zelo uspešno!
Ervinator, morda je kje kakšna taka - z dobrim nastavkom, bi se temu reklo... :-)

Ovca pravi ...

Hvala! Očitno bo treba Dedamrazu začet pisat.

Vanja pravi ...

Ha!Ti je všeč, a?!

ambala pravi ...

moja prababica je baje skrajno uživala ob hokeju na ledu. Bila je dobesedno pripopana pred TV, kadar je bil na sporedu hokej. Umrla je leta 1974 stara 94 let...