sobota, september 01, 2007

Legende

k
Tele škatle s kuharčki so legendarne. Ob njih imam vedno asociacijo na stare kredence, v katerih stojijo tele škatlice, v njih pa so sladkor, piškoti in proja. Danes sem po obveznem jutranjem kafetu zavila na kamniški bolšjak in pri Čarliju kupila komplet kuharčkov. Zdaj jih imam že pet. V eni od škatel shranjujem prazne vrečke, v drugi rafijo, v tele tri pa še ne vem kaj bo padlo. Morda tudi kakšni piškoti, sladkor in proja. Ampak najprvo jih bo treba fajn poribat z Arfom, malo se mi namreč gravžajo...
"Za povrh" sem si smela izbrati še dve reviji. Eno kičasto italijansko iz leta 1960, ter Manekena iz 1959. Poslikala par modelov, morda najdete kakšne vzporednice z dandanašnjo modo?!

3 komentarji:

lili pravi ...

te pločevinaste škatle so pa res zakon. fajn je met doma take zadeve. moram drugič, ko bom v sloveniji, počekirat kake boljšake.

Vanja pravi ...

Lilita, škatle so kul - vseh barv in oblik. Zadnjič sem v Starbucksu kupila paketek čigumijev, kljub temu da ne žvečim. So bili zapakirani v taki lepi pločevinasti škatlici! :-)

Vale pravi ...

Naju je nostalgija potegnila na dopustu na sladko ... v vrečki so se kar naenkrat znašli ki-ki bonboni, bronhi bonboni (lakše se diše) in cedevita bonboni ... svašta :-)