![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzbU-ICofK_vrQlYo2W-ytml_uQjJ-zaPyBMdAQiG7zJwFhwxx_gEKkZgHmPoyEuKmhyVJDDfqPIXhDFW1KB7VBzVjlNG61sTBVrwNNcvAEEi1gucJbVSeTE5FA7TFc5kkfAiI/s320/kroglice+zelene.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYBbBcz4KF9k4NJPL5imQspOIfuuzKmGFgRfIMotYURRjMwf8VEqXQ3QeIGl6btsi2w7lGcPqdWD-V6XCWDVucFuZRG4zbWX1KNm-QskJ2wRzc4i5RCNdhYbZz8ViBHm1nOrj3/s320/kroglice+rumene.jpg)
200g čičerikine moke
175g masla
50g kokosove moke
10g sezama
130 g sladkorja v prahu
5 kapljic eteričnega olja pomaranče
ščepec muškatnega oreščka
V stopljeno maslo umešamo moko in pražimo (mešamo!) toliko časa, da zmes zadiši in postane rjava (cca. 10 minut). Nato v maso umešamo sladkor, kasneje pa še kokos in začimbe/dišave. Z začimbami/dišavami se lahko poigramo in fliknemo noter kar nam pač paše... Ko se zmes ohladi naredimo majhne kroglice. Njihova poglavitna lastnost je, da jih hipoma zmanjka!
4 komentarji:
Zgledajo njami, piše se pa kroglice, brez j.
Hvala za opozorilo. Popravljeno!
Hm, jaz pa delam kroglice Besan Ladu. Se malce razlikujejo od tvojih: uporabljam rožno vodico, pa kardamom (oboje kupujem v Hare krišna centru v LJ), namesto sezama pa zmlete lešnike ali mandlje. Pa še nekaj kuharskih skrivnosti. :)
Aha, so to te katerih recept je v Krišnovi kuhinji?! Nikoli se mi ne uspe odvlečt do krišna centra, da bi tam nakupila vse potrebno...
Objavite komentar