četrtek, september 27, 2007

Čičerika mix

h

Jed je pravzaprav izpeljanka iz enega indijskega recepta, katerega sem pobrala ne spomnim se več kje. Takle mix si naredim za kosilce, kar ostane, pa naslednji dan vzamem s sabo za malico. Osnovni recept je sila preprost: na prepraženo čebulo fliknete paradižnik in indijske začimbe (predvsem veliko currya), v vse to pa kuhano čičeriko. Lahko kupite čičo v pločevinki, ali pa jo skuhate sami - v tem primeru jo je potrebno vsaj pol dneva prej namočiti. Kuhate jo cca. pol ure.
Moja priredba recepta pa je takale: na olju popražite na kocke narezano gomoljno zeleno, bučke in paradižnik, dodate indijske začimbe, na vse to pa fliknete čičeriko. Posebej popečete na kocke narezan tofu, ki ga zalijete s svetlo sojino omako. Tofujeve kocke potresete čez čičeriko.
Na koncu naj izdam, da nisem taka gurmanska svetnica, kot si verjetno predstavljate. Danes se namreč ukvarjam z mislijo kakšnega okusa neki bi bili špageti z nutello...

13 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Ne vem, zakaj bi ne bili dobri. Pašta je nenazadnje žitni izdelek in te večinoma povezujemo s sladkim.

Moj fotr je bil en čas mahnjen na rezance (in kot verjetno veš, je za Primorce pašta pašta - vse ostalo so detajli) s sladko orehovo omako. V nekaterih restavracijah so to imeli na meniju - ne vem, če je še tako.

Je pa mogoče res, da ravno ŠPAGETI z nutelo najverjetneje ne bi bili ammm, recimo temu "jedenju v beli srajci"-prijazen-obrok. :D Jaz bi izbrala farfalle ali fusille. In jih posula z mletimi lešniki ali orehi.

(Aha, stric Goo kar ve kaj o "rezanci z orehi")...

Vanja pravi ...

Ja, imaš prav: sem se spomnila, da sem kot otrok večkrat jedla polžke s sladkorjem in mletimi orehi. No, potemtakem bi šlo tudi z Nutello. Ampak to pride na vrsto naslednji teden. Ta teden sem že izkoristila Nutella bonus! ;-)

Anolopka pravi ...

Tole pa zgleda prav slastno... še bolj, če je človek lačen... ;P

Bomo probal

Pilar pravi ...

Hallo from a spanish who has fell in love from Slovenjia!! I dont understand slovene...I wish I could...I invite you to my blog...is in spanish and english
Regards!!

Vale pravi ...

Slastno, bom poskusila ob prvi priliki. Jaz sem trenutno zardi diete na rižu ... brez vsega :-(
Si mi pa lušte naradili z razmišljanjem o testeninah z nutello, da bi šla palačinke pečt. Ampak še nisem dovolj zdrava ...

Pika pravi ...

:) za eno neumnost smo naredili rjave rezace - Nuttelo smo uporabile pri pripravi rezancev kar v testu. Ni bilo ravno za stran vreč, a je Nuttela na testeninah veliko efektivnejša.
Pa DT!

Anonimni pravi ...

tole ste 100% jedli na tvoji diplomski žurki. In mi nismo bili povabljeni :(

lp, MM

Sebi pravi ...

Uf, njami. Tole bomo sprobali zagotovo. Špagete z Nutelo pa kar vam pustimo. Nutela na žlico je še vedno naj ta boljša...

adj. pravi ...

Hvala za idejo, zelo okusno je bilo. V svojem poskusu sem namesto tofuja uporabil olimski sir za žar, dodal pa papriko in koruzo. In popražil na čebuli.
Z nutello pa priporočam najtemnejše graham špagete, kar jih dobiš.

Vale pravi ...

Ljubitelji sladkih testenin. Obstjajajo tudi testenine s čokolado (široki reznaci), tako da kar pogumno ...

Vanja pravi ...

MM, na diplomski žurki bomo jedli veliko imenitnejše jedi!
Dinozaver, izgleda dobro, sploh pa mora biti dobro, če je v igri Olimski sir.
Ko se podstopim naredit "ta sladke" testenine, poročam!

Vale pravi ...

Samo za ljubitelje ČOKOLADE:

http://www.coolinarika.com/recept/chokladravioli

Anonimni pravi ...

Ti ti, Kameleonka, si vedela, da je čičerika afrodiziak? V knjižici Maxa de Rocheja "Ljubezenski prigrizki" lahko bereš: "Namočite mungova semena (Phaseolus mungo - stročnica) ali čičeriko v oslajenem mleku. Postavite jo za dva dni na sonce (če vam vreme ni naklonjeno, jo čez noč položite v pečico, prižgano na najnižjo temperaturo). Nato zmes kuhajte toliko časa, dokler ne bo tako gosta, da jo boste lahko mesili kot testo. Iz testa zamesite kolačke in jih ocvrite na indijskem maslu (ghee). Če boste te kolačke uživali vsako jutro, boste zlahka razveselili sto žensk."
No, ne vem, ali deluje tudi na ženske ...