torek, september 04, 2007

Žepnice

ŽTo, da imajo na ljubljanski železniški postaji namontiran avtomat, ki omogoča nakup Žepnic, se mi zdi super ideja. Na splošno opažam, da ljudje na vlaku v glavnem ne berejo kaj dosti. Marsikdo se niti ne spomni, da bi lahko v roke vzel kakšno knjigo, pa ga bo morda tale aparat speljal na to idejo. Sama rada kupujem žepnice in to iz dveh razlogov: ker so poceni in ker v torbici ne zavzamejo veliko prostora, pa še lahke so. Ampak tale avtomat je večinoma prazen, za kar obstajata dve možni razlagi: ali ga pozabijo napolniti ali pa knjige izpljune tako hitro, da jih ne utegnejo sproti nadomestiti z novimi?!
Danes mi je v oči padla izbira knjig, v avtomatu sta bila namreč po dva niza le-teh, z različnima naslovoma. Naslova zgornjega niza se ne spomnim - nekaj od Agate Christie je bilo, tele knjigice na fotki so tudi njene, njih naslov pa je Skrivnost modrega vlaka. Če izbor sugerirajo Slovenske železnice, bi v repertoar lahko dodali še vsaj Umor na Orient expressu!
Od žepnic trenutno berem Austerjevega Leviatana. Všeč!

6 komentarjev:

ambala pravi ...

sijajno. jaz sem to prvič videl predvčerajšnjim v Berlinu, kjer so poleg čokolade in čipsa v aparatu imeli tudi žepnice. Za ojro... sem podaril prijateljici eno. (ona pa men že prej mehurčke!)

Pika pravi ...

;) Jaz sem se navlekla 'paperbackov' na letališčih. In jih berem izključno v tujih jezikih, sploh ne vem zakaj ;)

Ja, seveda, 95% gre za krimiče!

Vanja pravi ...

Za ojro?! No, zadnjič sem dala za tri (od tega ena kao gratis) blizu 20 ojrov. Pol se pa pejd!

Sovica Oka pravi ...

V Italiji kupujem slovarje in podobne knjige za 5 - 10€, zaradi mehkih vezav, priročnih formatov in malo manj kvalitetnih strani.

Pri nas pa sem kupila ŠPA slovarja za 2 x 12.000 SIT, katera mi je pravzaprav ŠKODA uporabljat, ker sta tako lepa, z belimi stranmi. In konec koncev pretežka (platnice!) za ju tovorit s sabo na potovanja! :S

Upam da so "žepnice" začetek bolj poceni knjig; potem verjetno ne bo treba MK in drugim založbam posiljevat s prodajo po telefonu ;)

Vanja pravi ...

Kadar mi poskušajo kaj prodat po telefonu, vedno rečem, da ne berem. Oseba na drugi strani žice se ponavadi začudi,in mi kljub temu začne naštevati, kaj vse da imajo, nakar rečem, da dam ves denar od socialne podpore za čike in pijačo. Potem rečejo samo še: "Gospa, lepo se imejte, nasvidenje!"
Saj če bi MK imela kakšne dobre knjoge, bi še šlo, vendar imajo samo knjige tipa "Amanda Quick" in priročnike za samopomoč.

Vale pravi ...

Jaz pa Ime rože ... od dopusta mi je ostalo še 50 strani :-)