Tale sezonska solata je ena izmed tistih jedi, ki niso prav nič komplicirane, poleg tega pa še zelo okusne.
Količine za eno srednje veliko skledo:
Dve srednje veliki gomoljni zeleni
Štiri jajca
Oljčno olje
Limonin sok
Ščep soli
Poper
Zelene nisem lupila, prerezala sem jo na pol in jo, v rahlo osoljeni vodi, kuhala skoraj eno uro. Ne sme biti ne pretrda, ne premehka - najbolje bo, da jo piknete z vilico in tako presodite, če je ravno prav kuhana. Še toplo olupite in narežite na male koščke, dodajte v trdo kuhana jajca in začinite. Solata je odlična topla ali pa hladna. Tako.
6 komentarjev:
O, super, to moram mami povedat/pokazat. No, naredila bom itak jaz, ampak upam, da bo ona zeleno kupila, hehe :D
A celo uro se kuha? O, hvala Bogu za hitro pokrovko! :D
Hvala za super idejo!
Poskusi enako varianto s surovo naribano zeleno. Meni je še bolj všeč kot s kuhano.
Jaz tudi ne maram kuhane zelene. Surova je boljša. S hruškami in majonezo.
Meni sta všeč obe - kuhana in surova. Surova se v solati super obnese naribana z orehi.
hm, gomoljna zelena ... a bom jaz to dobila na kamniški tržnici?
Sigurno. Gomoljno zeleno imajo povsod.
Objavite komentar