ponedeljek, februar 27, 2012

Solata iz gomoljne zelene in jajc

-

Tale sezonska solata je ena izmed tistih jedi, ki niso prav nič komplicirane, poleg tega pa še zelo okusne.

Količine za eno srednje veliko skledo:

Dve srednje veliki gomoljni zeleni
Štiri jajca
Oljčno olje
Limonin sok
Ščep soli
Poper

Zelene nisem lupila, prerezala sem jo na pol in jo, v rahlo osoljeni vodi, kuhala skoraj eno uro. Ne sme biti ne pretrda, ne premehka - najbolje bo, da jo piknete z vilico in tako presodite, če je ravno prav kuhana. Še toplo olupite in narežite na male koščke, dodajte v trdo kuhana jajca in začinite. Solata je odlična topla ali pa hladna. Tako.

6 komentarjev:

beba pravi ...

O, super, to moram mami povedat/pokazat. No, naredila bom itak jaz, ampak upam, da bo ona zeleno kupila, hehe :D
A celo uro se kuha? O, hvala Bogu za hitro pokrovko! :D

Hvala za super idejo!

Avena pravi ...

Poskusi enako varianto s surovo naribano zeleno. Meni je še bolj všeč kot s kuhano.

Anita pravi ...

Jaz tudi ne maram kuhane zelene. Surova je boljša. S hruškami in majonezo.

Vanja pravi ...

Meni sta všeč obe - kuhana in surova. Surova se v solati super obnese naribana z orehi.

Nataša pravi ...

hm, gomoljna zelena ... a bom jaz to dobila na kamniški tržnici?

Vanja pravi ...

Sigurno. Gomoljno zeleno imajo povsod.