Tole je zame še vedno ena najboljših pit kar sem jih kdajkoli jedla (in naredila). Recept je sestavljen iz treh različnih receptov - spodnje krhko testo je klasika 3:2:1, nadev je vzet iz neke stare kuharske revije, drobtinice za posip pa iz recepta Jamieja Oliverja.
Krhko testo 1:2:3:
300g moke (ponavadi vzamem kar pirino polnozrnato)
200g masla
100g sladkorja
1 jajce
Nadev:
500 g skute
3 jajca
1 zavitek praška za vanilijev puding
120g sladkorja
soke ene limone
sadje (v tem primeru rabarbara - surova, narezana na kose)
Drobljenec:
150g moke
100g masla
100g sladkorja
50g sesekljani mandljev
(sama količine za drobljenec prepolovim, saj pečem v okroglem tortnem modelu, pa bi bilo, v primeru da bi vzela navedene količine, drobljenca preveč)
Testo razporedite po modelu (ni treba nič valjati, se da s prsti oblikovati) in ga ob straneh privihate ter prešpikate z vilico. Na testo vlijete skutino maso, na vrh naložite rabarbaro in vse skupaj posujete z drobljencem. Pečete na 180 stopinj celzija, približno 45 minut. Simpl, ne?!
Krhko testo 1:2:3:
300g moke (ponavadi vzamem kar pirino polnozrnato)
200g masla
100g sladkorja
1 jajce
Nadev:
500 g skute
3 jajca
1 zavitek praška za vanilijev puding
120g sladkorja
soke ene limone
sadje (v tem primeru rabarbara - surova, narezana na kose)
Drobljenec:
150g moke
100g masla
100g sladkorja
50g sesekljani mandljev
(sama količine za drobljenec prepolovim, saj pečem v okroglem tortnem modelu, pa bi bilo, v primeru da bi vzela navedene količine, drobljenca preveč)
Testo razporedite po modelu (ni treba nič valjati, se da s prsti oblikovati) in ga ob straneh privihate ter prešpikate z vilico. Na testo vlijete skutino maso, na vrh naložite rabarbaro in vse skupaj posujete z drobljencem. Pečete na 180 stopinj celzija, približno 45 minut. Simpl, ne?!
18 komentarjev:
tole je še najbolj simpl pojest, vse ostalo je zame višja znanost :-) Njamsi!!!
O pismo, bi mi pasala! Res zgleda sočna. ;)
LP!
Kako pa to super zgleda! Mnjam.
jaz sicer nikoli ne pečem, ampak zaradi tele pite bi se že skoraj moralo prelomiti hišna pravila.
rabarbara zveni tako eksotično:) a to se da na kontinentu prodajajo? poznam samo iz bbc nadaljevanj in anglokuharic.
aaaaaa, zdej je lih taka ura, da bi napadla hladilnik, če bi blo kej not. če bi se pa tale pita znašla na kakšni polici, bi si pa še prste polizala na koncu!
mmmmmmmmmmm... super recept, moram kmalu sprobat, mamo rabarbaro na vrtu!!! tenx.
Mmmm, če je pol tako dobra, kot je lepa..., pa verjamem, da je. Bila ))
tole pa super zgleda ... ali malo več napišeš kako naredim nadev ... jajca + sladkor verjetni skupaj zmešaš in dodaš sok ene limone ... kam pa vmešam puding? bom jutri naredila tole pito, pa me zanima tale nadev ... hvala za fajn recept
Barbara, kot piše: vse skupaj zmešaš. :) Pa da ne bi pudinga slučajno kuhala - prah zmešaš med ostale sestavine in to je to.
Evo pita narejena in zelo pohvaljena ... res je simpl za nardit in zelo dobra dobra ... ;-)))
Barbara, me veseli da ti je všeč! :)
obožujem rabarbaro, obožujem pite...najbolj obožujem rabarbarino pito
Pitka je ravnokar skočila v pečico!Hvala za fantastičen recept:)
Odlična pita!! Sem iskala recept in naletela na tvojega in sem vesela, da sem. Zelo dobra! Priporočam.
Velikost pekača?
Premer 26.
Količina rabarbare? 🤔
Objavite komentar