sobota, maj 15, 2010

Artmarket, ki ni Artmarket

_

Maj je fin mesec - vse ozeleni, dnevi so že lepo dolgi in kar je najvažnejše: zamenjamo garderobo. No ja... Ni vsak maj maju podoben in tale letošnji ni prav za nobeno rabo. Že prejšnji vikend je bil aprilsko deževen, zdaj je za povrhu vsega nastopil še sibirski mraz! Dan, ko bi človek najraje ostal v varnem zavetju postelje, ampak ni kaj, na nožice je bilo treba navleči gumijaste škornje in vzeti pod pod noge, hladilnik je bil prazen, pa še z babami smo bile zmenjene za tolažilno kavo, saj je Anin Artmarket, na katerem sva jo imeli z Nino namen obiskati, odpadel.


Tako, pa sem bogatejša za novo kozmetično torbico in nekaj prekrasnih bedžev iz Ninine nove kolecije! Anine torbičke lahko, od naslednje sobote naprej (če ne bo deževalo seveda), kupite na Artmarketu, bedži bodo pa kmalu na voljo pri Leni Nini.


Sledil je sprehod po črkah. Zelo všečna knjigarniška tla (pri Kresu), moram reči! Na polici pa sem našla eno svojih ljubših iz davnih dni: Zrcalce. Poznate?


Na poti proti domu sem se ustavila v novem parku v Župančičevi jami. Všeč mi je, da je v zadnjem času v Ljubljani malo več poudarka na ureditvi javnih površin in s tem v povezavi mestnem pohištvu, pa ne le v strogem centru. Takihle malih prijetnih parkcev, kamor človek lahko pride knjigo brat ali pa mulce privleče na igrala, je še vedno premalo.


Prav fajn si bo na kako poletno popoldne dan vzeti čas, se usesti v eno izmed knjig in brat knjigo. Kako bo šele krasno ko se drevje malo obraste in bo v knjižnem gaju senca!


Mi pa ni čisto jasen koncept izbire luči - kot da se ne bi mogli odločit katere bodo izbrali, pa so dali ene sodobne in ene wanna be starinske. Minus!

7 komentarjev:

ana pravi ...

me prav zanima kakšne vragolije pripravljata za artmarket ;)

mogoče pa so želeli dati lepše luči, pa od nekoga niso dobili podatkov kje jih kupiti

moj nov tamali bedž mi pa tako dobro dene.

Vanja pravi ...

Ana, boš videla! ;)
Ma ne vem v čem je fora luči - je res, da je en del parkca malo v drugem kontekstu narejen - igrala v stilu piratske ladje & co, ampak mislim da to ne bi smel biti vzrok za postavitev dveh, med seboj izključujočih se dizajnov.
Tudi meni moj mali bedž dobro dene! ;)

NiNocHka pravi ...

Ke Luštni badge-i :) Bo treba spet mal v nabavo. :) Parkec je pa simpatičen...neki drugačnga...sam luči pa tut men niso jasne.

matilda pravi ...

Nice fensišmensi pakunga in male perzijke bodo hit poletja /če se bo le-to prikazalo/.

Vanja pravi ...

Matilda, mislim da se ne bo. Hit bodo pa vseeno! :)

Vanja pravi ...

So me opozorili, da sem dvoumno napisala oz. sem bila napak razumljena: poletje se ne bo ptikazalo, bedži se vsekakor bodo! :)

helenarakinzog pravi ...

oj! sploh nisem vedela, da tale parkec obstaja (no, saj ne, da poznam ljubljano do potankosti, a vseeno)
maš prav, take površine ljudem naredijo prijazno mesto - čeprav malo več usklajenosti pa res tud ne bi škodlo hehehe
nad fensišmensi torbicami sem pa že vzdihovala preko spleta in štela dinarčke! mam že finalni izbor, ki ma da se uresniči, ko pridem domov :)