torek, marec 23, 2010

Abstraktno...

_

Abstraktna zadeva na fotografiji ni olje na platnu, je pa olje na skodelici - imam namreč nov hobi, ki se imenuje "izmišljevanje najbolj čudnih solat pod soncem". Pravzaprav gre za dve solati, ena je bolj čudna od druge, obedve z enako čudnim prelivom.
Za preliv zmešamo: soke ene limete, šluk sončničnega olja, ščep soli, malo žličko medu z dodano pomarančo (lahko je tudi navaden med), posušen čili v prahu ter limonsko travo v prahu - vse skupaj zmešamo v možnarju.
Solatni osnovi sta dve, prva je sestavljena iz rdečega radiča ter nalistanih topaz jabolk - za eno osebo vzamemo eno malo glavico radiča ter eno topaz jabolko. Druga pa je sestavljena iz naribane surove rdeče pese in naribanega topaz jabolka. K obema solatama bi po mojem mnenju lepo pasal pečen piščanec, ampak jaz ju jem kot samostojno jed. Kadarkoli, najraje opolnoči, medtem ko z Miss Marple raziskujem umore na angleškem podeželju.
_

9 komentarjev:

Vale pravi ...

No, pa saj niso tako zelo čudne. K rdeči pesi priporočam grenivko ali pomarančo, k radiču z jabolki pa še kakšen fin brie ali pa sladko gorgonzolo + orehe.

Vanja pravi ...

Seveda niso! Ampak me ljudje čudno gledajo, ko jim razlagam o svojih novih prehranjevalnih obsesijah. :)
Ja, sirček bi šel krasno zraven, ostalo pa tudi, hvala za namig!

GoLa pravi ...

Osnovi sta mi všeč, glede preliva pa sporočim, ko tudi sama zamešam. Kjer je topaz jabolko, itak ne more biti slabo. :) Mnjam.

Anolopka pravi ...

Hvala bogu, da si čudna... Tud jaz sem rada čudna... zato piši še več čudnih receptov prosim.. :D

storyteller pravi ...

Lušta se mi teh tvojih 'čudnosti'... ;)

Vanja pravi ...

Anolopka, veš da!
Storyteller, pol pa kar ribežn v roke!

Anonimni pravi ...

K rdeči pesi krasno gre tudi nariban ali nalistan korenček.

matilda pravi ...

Zame absolutno s piščancem in še malo sira. Solate, kot samostojne jedi ne priznavam...vsaj en pikič enega meska rabim:-D

matilda pravi ...

z solato, jaa