sobota, april 18, 2009

Trst

_



_

13 komentarjev:

Sasha pravi ...

I envy you :s

Vanja pravi ...

Kaj pa? Rinelšpil? vohanje glicinij in morja? kapučin? dobro družbo? :D
Hm, pravkar sem se spomnila, da se pravzaprav še nikoli nisem peljala na rigelšpilu. Neverjetno!

spela pravi ...

kam hodite na kavo?

Vanja pravi ...

Glede kafeta ne kompliciramo - pri sosedih je kafe itak povsod odličen, tudi v najbolj zakotnem pajzlju. No, pa ni da bi človek ravno zakotne pajzlje iskal - na kavo se usedem kjer me pač prime kofeinski primanjkljaj - ponavadi izbor zavisi od tega ali mi trenutno paše sonce ali senca. :)

sv3der pravi ...

mmmm pa se dober sladoled zraven ...

Vanja pravi ...

Čokoladni. Vedno. :)

spela pravi ...

hehe, kofe je res povsod odličen, jaz imam lokale naštudirane glede na WCje ;) a je čist, a je čučavc, a majo milo, wc papir, brisače ipd. tukaj je malo bolj kriza.. no, tistega, kamor smo običajno hodili in je imel vse našteto, so zaprli in sem v iskanju novega ;)

Vanja pravi ...

Špela, ko smo ravno pri sekretih; meni se čučavc za javne sanitarne prostore zdi fina varianta. Ne spomnim se dobro, a mislim da se je pred leti vnela ena polemika glede tega ali ja ali ne namontirati tak sekret v opero (ali je bilo morda gledališče, se ne spomnim) nekje v Italiji. Sicer so pa italijanski sekreti povečini nemarni, zato mi je čučavc ljubša varianta, ampak kaj češ, ko si tam to pač vzameš v zakup.
Sem se spomnila na Treviso, ko smo z bratom in njegovo prijateljico posedali na prijetnem trgu, pa sem se napotila v lokal in zaman iskala toaleto. Ob vprašanju kje se le-ta nahaja, sta se natakarica in lastnik spogledala z očmi, ona mi je pomignila naj ji sledim, pa sva šli - okoli vogala v ulico naprej, v njihovo skladišče, kjer so imeli wc. Čudaško in hecno obenem. Pri nas pa tak cirkus zganjajo glede sanitarij v lokalih. Sami hohštaplerski lokali v centru, pa v nobenem dobrega kofeta! :)

malči pravi ...

No, tudi s karamelnim sladoledom ni nič narobe, kava je pa že vsakršna boljša od kislice, ki se kuha v naših logih... Ampak za mejo je pa res odlična! Kakšen naš oštir bi se lahko podstopil in šel tja v uk.

spela pravi ...

ja, tudi meni je čučavc absolutno najboljši, ker ni treba lovit ravnotežja na prstih in pazit, da se kje česa ne dotakneš... prava mora so mi tisti za invalide pri nas na pumpah. edina šansa je, da visim na rokah na tistih opiralih, ki tudi niso ravno njami.

spela pravi ...

aja, da se povrnem k temi debate ;) nekaj let nazaj sem v trstu naletela na lokal z vročo čokolado. tisto pravo, ki se na šanku meša v stekleni posodi. imeli so je več vrst in bila je božanska - v lokalu pa same stare gospe, že to je bil dober znak ;) no, lokala pri najboljši volji ne najdem več, vem pa, da ni bilo ravno v shopping coni ampak malo bolj dol - se komu sanja, kje bi kaj takega bilo?

Vanja pravi ...

Špela, po mojem bo kaj več o tem vedela Vale, ki se malo bolj pogosto potika tam naokoli. V tem mestu je res tako, da so si ulice bolj ko ne podobne kot jajce jajcu in težko dvakrat natrofiš na isti lokal.

matilda pravi ...

Lep dan v sončnem Trstu! A ste kaj denarniičke odpirale ali se samo martinčkale pod opojnim cvetjem in se pokapljale z božanskim sladoledom?