petek, marec 30, 2007

Disketa

Se še spomnite kaj je to? Sem raje fotkala, če je kdo izmed vas slučajno pozabil...
Včeraj me je mati (ki ni preveč računalniško pismena. Sicer rada surfa po netu, vse ostalo pa ji je španska vas) prosila, če ji lahko nekaj natipkam in dam na disketo. »Kaj? A prav slišim?! Na disketo? Diskete nisem uporabljala že več kot pet let! Zakaj pa ne pošlješ po mailu?« jo vprašam. »Ja no, saj vem, da bi lahko poslala po elektronski pošti, a so nam tako naročili v službi in zato moram dati na disketo« reče.
Hehehe... Nazadnje sem se tako nasmejala, ko so jim lansko leto kupili torbe za prenosne računalnike (seveda niso vedeli, čemu te torbe služijo) - z namenom, da jih bodo uporabljali za prenašanje papirjev na sestanke. Moja mati namreč dela v vrtcu. Ker sem jako uvidevna oseba, raje ne povem v katerem, saj veste: Greh se pove, grešnika pa ne. Tudi njena vodja - gospa podravnateljica - ima tako trobico. V njej ima lično spravljen blok za zapisovanje raznih bolj ali manj nepomembnih umotvorin ter svinčnike. Je pa vsaj mamina torba dosegla svoj namen: moj brat se je je neznansko razveselil in vanjo spravil svoj prenosnik.
No in potem so jim zadnjič dali diskete. In 80 ljudi bo te diskete prineslo svoji sodelavki, ki jih bo potem spravila v to torbo za prenosnik in nesla na sestanek. Wtf?! Najbrž še nikoli niso slišali za elektronsko pošto?! Nekateri še vedno živijo v kameni dobi…
P.S. Ideja za vse, ki imate prazne torbice za prenosnike: v njih lahko prenašate diskete!
Dopisujem: Niso uspeli odpret diskete. Mama je bila naprošena, naj prinese sprintano na listu papirja. Bodo pretipkali. Bizarno... temu bi se smejal še Mr. Bean...

7 komentarjev:

Hirkani pravi ...

Ta je pa dobra. Moj notesnik sploh nima več disketne enote. A USB ključki pa v tem vrtcu ne veljajo?

p.s. lepo pozdravi mami :)

adj. pravi ...

Diskete se res težko odprejo. Z nožem gre, če je človek previden. Mimogrede: na zalogi še nekaj kosov 5.25" formata. Malo rabljene. Kot nove skoraj.
Sprašujem pa se, kam hudiča so šli rokopisi?! Pretipkavanje? Kakšna izguba časa, svinčnik osliniti pa bo 1-2-3 gotovo!

nta pravi ...

Našega direktorja pa urejanje stikov v outlooku spravi s tira. Ona mora met telefonske napisane v zvezku in na listkih, po moje tko perverzno uživa v tem, da vedno porabi eno uro in pol kile živcev, da kaj najde :-)

arctic donkey pravi ...

men se pa zdi, da so naše mame in stare mame še dobre, da zmorejo sledit vsem mobitelom, bankomatom in računalniškim pridobitvam. moja stara mama je mogla stat v dreku, da si je noge segrela, mi smo pa z računalnikom gor rasli. če bi js danes, pr 23ih dobila nov mobitel z vsemi funkcijami, ki trenutno obstajajo, ga verjetno tud ne bi znala uporabljat. premislte, kje bomo čez 10 let. men se zdi, da so naše mame in stare mame še dobre, da jim tole tko laufa.

Vanja pravi ...

@Hirkani: Ma kakšen USB! Če bi kakšna od gospa slišala besedo USB, bi najbrž iz stola padla! Si pa optimistična. Pozdravi izročeni, tudi mati te lepo pozdravljajo!
@Dinozaver: Ja res, le zakaj zraven disket ne prodajajo nožev?! Bom sporočila, da jih imaš na zalogi, morda jih po primerni ceni odkupijo ;-)
@Ntica:Zihr je zihr...
@Arctic Donkey: Ma ja - stare mame. Ampak gospe, o katerih je govora v postu niso stare mame. Te gospe so vodstvo. Od vodstva se pa pričakuje vsaj osnovno računalniško znanje...

Vale pravi ...

Vi se kar zafrkavajte, firme so letos naše davčne podatke morale na disketah DURSu pošiljat ...

Vanja pravi ...

Mogoče bom pa na DURS poslala link tegale posta. Da se malo zamislijo ;-)