ponedeljek, december 30, 2013

Velika in mala odkritja

-

Ne morem se odločiti kaj mi je v Trstu ljubše: strogo mestno jedro z lepo obnovljenimi fasadami ali tisti manj obljudeni deli mesta, kjer se meša obnovljeno in staro, kjer se med neskončnimi nizi ulic skrivajo mali trgi, prelepe fasade, vmes pa zanimive trgovinice, galerije in lokali. Vsakič se najde kaj novega, zanimivega, inspirativnega.
V muzeju Revoltella je na ogled prekrasna razstava hrvaške umetnice jagode Buić. Njenim umetninam interier Carla Scarpe vsekakor prida čisto posebno dimenzijo. Ko se sprehodiš med skulpturami in na vsake toliko časa skozi okenske odprtine zazreš v mestne vedute, te prevevajo prav posebni občutki. Pravo nasprotje ženske mehkobe, ki jo odsevajo dela Buićeve, pa je Kounellisova postavitev v bivši ribarnici. Ostro in neposredno. Tišina. Misel, ki zareže. Obe razstavi lahko še ujamete za rep in sicer do 6. januarja.



3 komentarji:

matilda pravi ...

pogledi skozi okna so večkrat najbolj presenetljivi

GoLa pravi ...

Vabljivo. Itak se odpravljam po poteh knjige Trst, obrnjen na glavo (Petnajst sprehodov po mestu vetra) (Mauro Covacich) in morda je tole še en razlog...? Hvala.

Vanja pravi ...

Ha, ta knjiga bo pa potem moj razlog naslednjič. Imam pa še enega v rokavu: po poteh secesije (katalog iz razstave, ki je bila pred časom v bivši ribarnici). Razlogov koker češ ... ;)