sreda, julij 13, 2011

Čarobni čas brezdelja

-

V teh dneh se prav nič ne pritožujem. Vročina je in fajn je, da je. Ko je ne bo več, bomo spet jamrali nad dežjem, gnečami na trolebusih, nad nemarnimi vozniki, ki zapeljejo skozi največjo lužo ravno takrat ko gremo mi mimo in nad raznimi takimi rečmi, nad katerimi se ponavadi pritožujemo takrat, ko se nimamo čez ničesar drugega za pritoževati se. Iz omare sem potegnila edino pregrešno kratko krilo ki ga imam in poskusila pozabiti, da posedujem par ne ravno idealnih nog. Če vam moje noge niso všeč, me glejte kam drugam, če ne, pa zaradi mene lahko pogledate stran, dovolj drugih nog je na pločnikih, ki kar kličejo po pogledih.
Tako, javila sem se in zdaj imam za kakšen teden mir. Se vidimo, lepo se imejte tudi vi, kjerkoli že ste...

9 komentarjev:

GoLa pravi ...

V naravi človeka je, da ves čas išče dlako v jajcu... :) Saj ne, da nam gre ta vročina na živce, bolj nas jezi dejstvo, da v tej vročini nismo nekje, kjer bi jo uživali (ob vodi, z vetrcem v zraku, z dobro knjigo v roki, ...), ne pa sredi razgretega betona in železa, kjer spreminjamo agregatno stanje. :)

matilda pravi ...

Gola ima point! Točno to sem včeraj razmišljala, ko sem sedela v Piranu in srebala špricer v edini ulici, kjer je malce "vleklo".

Vanja pravi ...

Uh, te idealne situacije... :)

Ana pravi ...

Italijani imajo fajn izraz za brezdelje, sladko brezdelje; Dolce far niente. Vrocino trenutno uzivam na edinem vogalu v lokalu, kjer malo vlece in srebam bevandu. Taka vrocina je super, nad betonom bom lahko bentila naslednji teden.

Vanja pravi ...

Ana, predlagam, da družno "bentimo" - v senci s kvačkami v roki ali s kupom revij! :)Italjani pa itak... znajo uživat, od tod tudi ta imenitni izraz. :)

Saša pravi ...

Vanja, tudi jaz švicam v LJ, kjer ni nobene sapice in je raba kril nujna.
pri tejle objavi me zmoti le to, da si nas odpikala za cel teden:)

Vanja pravi ...

Saša, morda se pa samo hecam?! ;)

Gourmet forever pravi ...

Vanja, spet si napisala nekaj takšnega, pod kar bi se zlahka podpisala tudi jaz - pod vsako besedo in misel tvojega prispevka. I feel GOOD! I'm not alone...

Vanja pravi ...

Vidiš! :) Tudi mene veseli, da je še kje kdo, ki misli enako. Uživaj! :)