sreda, julij 23, 2008

Ja, res sem nataknjena!

Zjutraj so me obtožili da sem nataknjena. In to samo zato, ker sem prijazno vprašala, če bo poleg mene še kdo kaj pil - da bi v grelnik vode pač dolila malo več vode.

jaz: "A bo še kdo kaj pil?" (To vprašanje drugače pri nas v pisarni tekom dneva slišiš večkrat, pa ne samo iz mojih ust - imamo namreč navado, da tisti, ki pristavi za kavo/čaj vedno vpraša še druge)
A: "Kako smo vljudni!"
jaz: "Saj lahko tudi nisem, če ti je tako bolj všeč."
A: "Aaaa, tipičen ženski odgovor!"
Vmeša se P: "Kaj si pa tako nataknjena?!"
jaz: "Aaaa?! Nataknjena?! Prav nič nisem nataknjena, oziroma nisem bila, dokler nisem vprašala, če bo še kdo kaj pil. Prav, ne bom vprašala nikoli več."
P: "Predlagam, da v nadaljnje to vprašanje črtamo iz dnevnega reda. Tako ne bo nihče od nas imel obligacije, da pristavi več vode oziroma sprašuje, če bo kdo kaj pil."

WTF?! Ravno včeraj je taista oseba, ne samo da je pristavila vodo, temveč mi je celo naredila čaj! Mater, res sem čudna, ker svoje sodelavce dan na dan posiljujem z vrelo vodo!

Čez nekaj časa:

P: O, kakšna lepa šalca, čigava pa je?!
jaz: Moja. Grda je ko pes, ne moreš pomagat, bila je darilo."
P: "Aaa?! Nič več ne bom rekel, nič več, res si nataknjena!

No, takole človeku hočejo podvaliti da je nataknjen. In navsezadnje potem res postaneš nataknjen. Kdo pa nebi bil?! Jutri zjutraj bom stopila v čajno kuhinjo, v "vrelnik" bom pristavila za eno šalco vode. Čisto tiho bom. Dokler ne bo kdo vprašal, če bo kdo kaj pil...

3 komentarji:

Vale pravi ...

Onka, moram ti povedati, da si poosebljena sitnoba. Kako lahko to vehementno trdim? Ker imaš vedno znova podobne izkušnje kot jaz in zame večina trdi, da sem poosebljena sitnoba. Ker ima večina vedno prav to drži. :-)

Anonimni pravi ...

jaz sem pa mislil, da boš pokazala kakšne nove natikače.

Vanja pravi ...

Vale, ni čudno da se midve tako fino razumeva, ne?!
Ermin, če bi se zgodilo to, kar si predvideval, bi bili nataknjeni natikači, ne pa jaz! :-)