četrtek, maj 04, 2006

Kr neki tko...

Ob dolgočasnem skeniranju kadim nočno cigareto za urejanje prebave, z mislimi pa sem že dva dni naprej; Premišljujem kaj bi rada počela v petek zvečer. Začel se bo festival pomladi, pa se kljub temu nagibam k rezervni opciji - ležanju v postelji in ogledu ene izmed Squachi trilogij. Se morda staram?! Mogoče si pa želim le spočiti se od napornih praznovanj, ki jih je bilo te dni spet kar precej. Nekatera so bila kar utrudljiva. Piknik v kombinaciji s peko kruha naprimer. (Mislim da bi imel Medved Pu k temu prav gotovo za pridati kakšno mnenje?!!) Da zna biti peka kruha tako naporna, da človek potem še dva dni ne pride k sebi!! Kljub temu, da je ob mesenju testa popil le dva švoh kozarčka vina in bil deležen VELIKO nasvetov... Ko bom izdala svojo kuharico, bo notri pisalo, da mora biti čas vzhajanja največ 30 minut!!
Drugače pa sem si včeraj izmislila še en dober recept za pomladanske polnozrnate špagete s čemažem. Sem ga že dvakrat preizkusila in je res krasen in kar je najvažneje - enostaven. (Recept bo prav tako objavljen v moji kuharici.)
Sem sem se pa danes omamljala s hlapi čemaža tako dolgo, da me je začela boleti glava. Rezultat: štirje majhni kozarčki namaza iz ene polne vreče listov!! Mislim da čemaževo eterično olje podaljšuje čas budnosti.

Poslušam: Philip Glass - Solo Piano

10 komentarjev:

Anonimni pravi ...

jah kameleonka, če bi že prej vedla da so tri žličke soli isto kot ena pest, mogoče ne bi imela še po dveh dneh posledice...utrujenosti namreč...
danes bo tek???

Vanja pravi ...

Ja to že, ampak še vedno ne vem koliko je to gramov?!!
Ja tek danes bo!

Anonimni pravi ...

hm, le katera oseba ti je dala čik??
ob pol 9 zvečer namreč nisi imela nobenga več..:)))

Vanja pravi ...

Nekateri tekači zavajajo svoje sotakače s cigareti - samo to bom rekla!! :)

Hvalabogu da je to samo občasno...

Anonimni pravi ...

Medved Pu ne bo rekel nobene! Nima pojma, kako se speče kruh in tudi tega ne ve, kakšna je razlika med tremi žličkami ali ano pestjo (si pa misli, da je vse odvisno od velikosti šape. Kar bi Medved Pu imel za pripomnit je, da se na kruh fino maže marmelada.

Anonimni pravi ...

kje se pa da dobiti tisto slovito kuharsko knjigo?

Vanja pravi ...

Še ni izšla. Se tudi ne ve kdaj bo. Ko bo bo. Bo pa zelo majhna naklada, tako da se je treba že kar takoj postaviti vrsto.

Anonimni pravi ...

ne ga srat, tekači ne kadijo, kje ste to prebral?! In na mekinjskem krosu smo vas pogrešali...:-)

Vanja pravi ...

Saj nismo niti čisto pravi tekači niti čisto pravi kadilci. Tako da lahko počnemo vsega po malo!! Mekinjski kros in ostali krosi tega sveta pa me itak niso nikoli kdovekako interesirali... Bolj tako za svojo dušico tečem. Zadnje čase niti ne velikokrat. Včasih grem namesto teka raje na Špico.

Anonimni pravi ...

Great site loved it alot, will come back and visit again.
»