petek, januar 04, 2008

Novoletni dekor

_

Vem da imate že čez glavo zapisov o novoletnih dekorjih, ki se pojavljajo na tem blogu, še posebno zdaj, ko je novo leto in vsi pripetljaji v zvezi z njim že zdavnaj passe, v trgovinah delajo inventure, na police bašejo pustne kostume (in mlečne izdelke ter pašto, ki bodo za 25% dražji...), v tiskarnah pa tiskajo letake na katerih so namalani pustni krofi in konfeti. No, ampak jaz bi vseeno rekla še eno na temo novoletnega dekorja.
Prejle me je obiskala prijateljica Malči in me opozorila na to, kako lep dekor da imam pred vrati. "Aaaa?! Kakšen dekor?" "Poglej tukaj, no!" reče Malči in s prstom pokaže nekam pod adventni venček, točneje na dno posode, ki je pritrjena na zid in poleti služi namenu ocvetličenja vhodnega portala. Iz dna posode - iz luknjice, ki služi odvodnjavanju, štrli cigaretni ogorek. Res ljubko! Najprej se mi je vse skupaj celo zdelo hecno, ker poznam točno eno osebo pod soncem, ki bi bila sposobna iz heca ustvariti tak domiselen dekor. Ampak ne, edina oseba pod soncem, ki bi bila sposobna ustvariti tako kreativen dekor pravi, da o tem ne ve ničesar. Zanima me sledeče; glede na to, da ljudje ki obiskujejo našo hišo NISO kadilci in da je okoli hiše ograja, na kateri je pritrjena tablica domače izdelave na kateri je narisan velik črn pes, kateremu mu iz gobca teče kri, pod sliko pa je napisano: "Pozor zelo hud pes" je bil nekdo sila pogumen, da se mu je dalo zbasati se v ograjen teritorij samo zato, da je novoletnemu dekorju pridal piko na i. Morda je spregledal grozilno tablo in vstopil s slabimi nameni, pa ga je izpred praga pregnal grozeč lajež, ki se je razlegal iz hiše, lajež pa je proizvajal pes, kateri ni čisto nič podoben tistemu, ki je narisan na tabli. Ne vem, avtor dekorja bo vsekakor ostal neznan... Morda pa naslednje leto na vrata obesim listek z napisom "naj vsak obiskovalec novoletni dekoraciji prida svoj košček" in bo iz tega nastala cela umetniška instalacija!

8 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Moje misli je zlobno prešinil en zobno zloben komentar. Ampak ker ti ne bi prav nič koristil, pa vsaka zajebancija ima svoje meje, ga raje ne bom napisala :-) Skjuzmi.

Vanja pravi ...

Kar še tiče mej glede zlobe imam kar širok domet sprejemanja, tako da kar pogumno! Morda bi mi rada povedala, da mi na tak način nekdo želi nekaj sporočiti?! ;-)

Anonimni pravi ...

Prekleti kadilci ... ni drugega za reči ...

Vanja pravi ...

Saj sploh ni nujno da je bil kadilec!

adj. pravi ...

Mogoče je bil požiralec tobaka.

Vanja pravi ...

Lahko bi bil, ni izključeno!

Anonimni pravi ...

No, vidiš, tudi nekadilci niso nič manj prekleti ...

Anonimni pravi ...

"Pozor hud pes" je pa res na mestu! Hehe! Bolj zlobnega psa še nisem srečala. Me prav zanima, kdo je tako pogumno in neustrašno dekoriral vašo božično inštalacijo!