četrtek, januar 24, 2008

Nasveti za hišo in dom

oziroma: nasveti za vse, ki ste v tem tednu na Tok zavesti zašli preko naslednjih ključnih besed:
"Kako dolg je rok trajanja barv za lase" rok uporabe je ponavadi napisan na škatlici, v kateri se nahaja produkt za katerega nas zanima rok trajanja, v tem primeru je to barva za lase. Seveda je povsem možno, da je namesto roka uporabe na škatli označen rok izdelave artikla, kar pomeni, da je nekje v navodilih napisano koliko dni po datumu izdelave je zadeva še uporabna. Če ste izgubili škatlico v kateri je bil izdelek zapakiran, barvo lahko kljub temu preizkusite in po dobre pol ure vidite ali je bil izdelek še uporaben.
"Gliste pri labradorcih" Kljub temu, da v življenju še nisem videla pasje gliste, si upam trditi, da je glista, ki se naseli v labradorcu povsem enaka glisti, ki domuje v nemškem ovčarju, dobermanu ali kateremukoli psu druge pasme, tudi mešance napadajo enake gliste kot rodovniške pse. Gliste so zelo neselektivne in si svojih gostiteljev ne izbirajo glede na rodovnik ki le-tem pritiče. Tablete proti črevesnim zajedalcem pri psih (katerekoli pasme) lahko kupite v lekarni.
"Zajec - jate" Zajci ne letajo po zraku, torej se ne zbirajo v jatah. V jatah se zbirajo golobi in vse ostale ptice tega sveta.
"Beli tok, ali je lahko nevaren" Ravno toliko je nevaren kot Tok zavesti - se pravi da je povsem nenevaren - s to razliko da od Toka zavesti lahko postanete zasvojeni, od belega toka pa pač ne.
"Brnenje vetrnice v računalniku" če vas brnenje moti, ga lahko odpravite na čisto preprost način: ugasnete računalnik!

Upam da vam bodo tile nasveti zmanjšali količino sivih las, količine meric popitega alkohola in čirov na želodcu!

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Ad zadnji problem: prvi smiselen ukrep je, da odprete kišto in jo malo posesate, saj se je v "vetrnici" verjetno nabralo precej prahu in smeti. To še posebej velja za tiste, ki imate računalnik na tleh.

Če to ne pomaga in -onkin nasvet ne pride v poštev, pokličete servis.

nta pravi ...

jest vetrnico ponavadi izšraufam iz računalnika in jo postavim na veter, da se prelufta. Vmes pregledam bloge, spijem kofe in posesam tipke, potem pa strumno dalje. Kaj sploh pišem? Kok je ura?!

Vale pravi ...

Pred uporabo belega toka se posvetujte z najbližjim zdravnikom ali farmacevtom :-)

Vanja pravi ...

Vale, a imaš kakšnega posebnega dohtarja v mislih? ;-)