četrtek, januar 10, 2008

"Tega pa nihče več ne uporablja!"

Včeraj mi je prijatelj prišel uredit računalnik, pa je bilo med drugim potrebno na novo inštalirati internet. Ne, nimam namena pisati o tem, da sem kot nora iskala sto let stare papirje z gesli, in registracijskimi kodami, ne, to niti ni bil največji problem. "Organizirana" oseba kot sem, sem za iskanje papirjev porabila (samo) švoh pol ure, kar si štejem v čast, kajti ponavadi za take podvige porabim malodane cel teden, nazadnje pa se v hudi sili priporočim vsem svetnikom, oz. če smo natančni samo enemu izmed njih: Svetemu Antonu padovanskemu in se potem vsakič tolčem po glavi, češ "kaj se tega nisem domislila že prej?!" ker prošnje pri Antonu vedno zaležejo. Kaj češ, včasih je potrebno stisniti zobe in pozabiti na principe. Toplo vam polagam na srce: kadar boste kaj iskali in te stvari ne boste in ne boste našli, se priporočite svetemu Antonu. Vedno deluje! Tega sem se naučila v prejšnji službi - tam smo se namreč za vse izgubljene fascikle priporočali temu svetniku in vedno je delovalo...
No, ko sem našla vse tiste papirje z gesli in registracijami, je bilo pričakovati da bo ob ponovnem zagonu računalnika zadeva avtomatsko delovala. Ampak ne. Na internet se je potrebno nakonektati manualno in nato počakati par minut, da se zadeva sprovede. Ob klicu na Siol dežurna oseba najprej vpraša kateri modem uporabljam. "Callisto št. nevemkolk" odgovori prijatelj. "Tega modema ne uporablja nihče več in to je vzrok da zadeva ne deluje korektno" odgovori pristojna oseba. "Aaaa?! In kaj naj zdaj storimo?" "Ja, potrebno bo skleniti nov paket" objasni Siolovec. No, krasno čudovito?! Kakšni bebci! Od kje naj jaz vem, da je njihov modem (ki je star tri leta) praktično neuporaben?! Človeku res ne pride na misel, da bi ob množici vseh butastih vsakodnevnih opravkov preverjal ali je dotični modem še uporaben ali pač ne. In potem izpadem kot nek bebec, ki živi nekje sto let pred leseno žlico... Da, vsekakor bo potrebno skleniti nov paket. Ampak ne s Siolovci, temveč s kom drugim, ki je poleg tega da ljudem uturava sto let stare modeme (zadeva deluje tako kot seluje zdaj že od vsega začetka, v internetno omrežje se moram namreč vsakič nakonektati manualno) tudi cenovno veliko bolj ugoden!

7 komentarjev:

nta pravi ...

nama amis prav fino šiba + ugoden.

Axa pravi ...

@Kameleonka:
Polagam na srce - odpri si Wordovo datotečico in vanjo vsakič, ko si naložiš kak program, zapiši geslo, reg. št. ...
Moj guru mi je to le vbil v glavo in zdaj sem vsakič, ko nalagam OS, prav ponosna nase. Od hipa, ko naložim OS, do hipa, ko je vse nared za delo, komaj dobro spijem kavo.

Včasih tega nisem počela, toda pri naju je moj delovni računalnik "komunikator", torej priklopljen na internet. To pa pomeni pogostejše nalaganje OS.

Moj dragi je pameten: svinjarjenje z internetom in e-pošto je prepustil moji kišti, sam pa ni priklopljen.

V opravičilo mu je, da jaz za delo potrebujem Word + nekaj slovarjev, kar naložiš v hipu, on pa porabi ves dan, da naloži skladateljsko šaro.

No, da ne bom zvenela kot vdana ženička: to se mi izplača. Skladatelj potrebuje močne mašine, orjaške diske itn. In tega potrebuje iz leta v leto več.

V zameno za to, da je e-svinjariji izpostavljena moja kišta, mi B. blagohotno podarja svojo "staro" robo. Ti "odpadni" računalniki/deli so hudo dobri: ko robo dobim, je precej "hujša" od trenutno običajne & veliko boljša, kot jo potrebujem.

Tako z računalnikom nimam niti € stroškov. ;-)

(Je rekla Gorenjka press)

Vanja pravi ...

Nta naš tamal se je ravno včeraj pizdil, ker je od Amisa dobil položnico na kateri je bil znesek 76 eurov, zraven pa pisalo: "premalo zaračunan internet v preteklih mesecih". No, ne rečem da je zaradi tega z Amisom karkoli narobe, bo pa potrebno poklicati in ugotovili za kakšen "nateg" gre.
Axa hvala za predlog. Pri vseh geslih in registracijskih kodah bi to morala že zdavnaj prakticirati.
Kar se pa Siola tiče: danes dela "kot namazan". Dokler modem ne crkne ga ne bom menjala, niti sklepala novih pogodb. Pravijo da je T2 sicer bolj ugoden, a po nekaterih informacijah naj bi ga itak kupil Telekom, tako da bi bila potem spet na istem... Eh, ne da se mi ukvarjati s tem...

Nikolina pravi ...

Kaj pa Tele MAch?

Αναμαρια pravi ...

Kameleonka, ali bi sv. Anton zmogel preprečiti (morebitni) Siolov nakup T2-ja? :D

(iHateSiol press)

Vanja pravi ...

Αναμαρια, jaz se na te svetnike ne spoznam nič. Edino kar vem je to, da je sv. Anton zadolžen za pomoč pri iskanju izgubljenih predmetov. Morda bi ti pri tem vprašanju znal pomagati kateri od dušnih pastirjev. Glede na to, da je teh svetnikov malo morje, je med njimi gotovo kakšen, ki je zadolžen za ekonomske zadeve. No ne vem, lahko pa da se motim in da tak svetnik sploh ne obstaja...

Anonimni pravi ...

O ponudnikih raje nebi, ker se mi zdi, da med njimi še nisem zapazila neke bistvene razlike...Bi te pa zelo rada opozorila na dejstvo, da moraš biti pri priporočanju Antonu Padovanskemu izjemno previden, ker je hkrati tudi zavetnik kradljivcev (kar je na nek način tudi iskanje stvari, a ne?!). Izrek, ki bi ga lahko uporabljal tatinski par (npr. ti prideš k meni na obisk in greva malo naokrog iskat modem ali geslo), bi se glasil nekako takole: "Sveti Anton di Padova, pomagaj nama da kaj ukradeva." Nevem, če res deluje, sem pa enkrat svojemu očetu, generalnemu poverjeniku za stike s ta zgornjimi - med hojo s Pokljuke na Uskovnico, po pol urnem tavanju po goščavi in priporočanju sv. Antonu, da naj nam vendar pomaga najti frdamani pokrovček daljnogledovega okularja - omenila tudi ta vidik delovanja dotičnega svetnika in ni bil preveč zadovoljen. (Je pa res, da je pokrovček kasbeje našel v nahrbtniku.)
Da pa ne bi slučajno kdo pomislil, da si izmišljujem: samo povzemam po zanesljivih virih (Polonca Kovač: Špelce), ki imajo prav že pd kužkov dalje.