ponedeljek, december 10, 2007

Dekor ob katerem se oko vzradosti...

_Ljubljana je letos še posebej radodarno okrašena. Ko človek zvečer zavije od mestne hiše proti prešercu, je od vsepovsod slišati radostne vzklike in škljocanje fotoaparatov, ki v svoje objektive lovijo spermije in raznorazne nebesne svode. Piko na i pa urbanemu decemberskemu okrasju dajo umetelno okrašene izložbe in posredno tudi razstavljeni produkti v le-teh (glej spodnjo fotografijo!). In tako se je danes budno kameleonsko oko vzradostilo ob pogledu na simpatičnega jelenčka, ki je z rahlo okrvavljenim gobčkom s svojimi steklenimi očesci izza izložbe neke pekarne strmel v mimoidoče. Morate priznati da je (če odmislimo okrvavljen gobček) res čeden! Če bi ga v velikosti šestnajstih metrov postavili na sredi prešerca, bi prav gotovo presegel lepoto diha jemajoče boksarske boginje Snežke. Verjamem, da si marsikdo izmed vas želi posedovati takle nadvse ljubek in očesu prijeten dekor. Predstavljajte si, kako lepo bi jelenček na božični večer nalegal poleg kamina, v katerem bi tiho prasketala brezova polena, pred kaminom bi bila pogrnjena bela preproga, na preprogi pa dekle v negližeju iz spodnje fotografije (sicer nisem prepričana ali se dotična zadeva res imenuje negliže, ker se na negližeje ne spoznam kaj prida), ki moškemu s katerim deli posteljo (ali pa je tudi ne deli, to na tem mestu ni tako zelo pomembno) nežno zašepeta v uho: "Dragi, bodi moj jelenček!"
Oh ta romantični december!

9 komentarjev:

adj. pravi ...

Ooo, popolnoma je krasen in ves enobarven. Gobček ima krvav od jagod. Ali ima negliže ob straneh morda žepe? Ker žepi bi bili nadvse prikladni na takem oblačilu (da si dekle spravi ključe, robčke, denar in podobno).

Hirkani pravi ...

Res bi že bil čas, da grem malo v LJ pogledat vse tole bogato o-krasje.

Pred nekaj leti sem bila v prednovoletnem času v NY. Tam je veljalo, da so nekatere izložbe tako zelo novoletno atraktivno okrašene, da so se množice valile gledat in so morali postavit pred izložbe tista premična stojala z elastikami in varnostnike, da so se ljudje postavljali v vrste kot se spodobi.

V vrsto za to, da greš gledat roza jelenčka? Hua!

Vale pravi ...

No, danes grem skozi Žljubljano, pa da vidim vsa ta čuda :-) ... baje se celo dobim še s čudeso Onko na pivu :-)

Anonimni pravi ...

'res' lepe božične izložbe :) a jelenček je iz taiste štacunce?

Vanja pravi ...

Dinozaver si morše misliti da negliže nima žepov! To je pravzaprav tudi razlog da se nisem odločila za nakup tega nadvse lepega oblačilnega kosa. Čeprav bi jih morda lahko našila sama - iz filca fuksija barve naprimer...
Karmen ti kar pridi, dokler še ni premičnih stojal z elastikami!
Vale komaj čakam!
Sve3der, ne! Jelenček je pravzaprav iz pekarne! Si moreš misliti!!

Anonimni pravi ...

Božične izložbe v "lusksuznih veleblagovnicah" so celotetni projekt (seveda mislim na razne Harrodse) in je vanje vloženo en kup denarja in še več kreativnosti. Ne bom pozabila Andersenovih pravljic pred dvema letoma ali pa inspiracije na film Letalec v Londonu.
Žal pa pri nas v Maxiju vsako leto pride ista družinica severnih medvedov, se postavijo v enake položaje renačanja in objemanja z malce ofucanimi lutkami, ki jim lasulje stojijo rahlo postrani.
Da ne omenjam afriške izložbe...aaaaaaaaa!!!!

Anonimni pravi ...

Ne tako o jelenčku. C..c...c.c.c. ;)

Anonimni pravi ...

Točno takega jelena si želim za dekoracijo balkona. Mislim, da bi neizmerno poživil pusto sivino naše komunistične domačije in prav lepo bi se ujel s sosedovimi palčki iz plastične mase. Lahko bi mu v gobček vtaknila kakšen ognjemet, da bi bilo bolj barvito.

Glede negližeja in pregrešnega šepetanja v ušesa pa samo tale pomislek:
Se mi zdi, da "bodi moj jelenček" ni preveč posrečena šepetalnica. Ubogi (morebitni) jelenček bi si lahko stvar čisto napačno predstavljal, pa bi šel ves denar za opravo v nič. No, ali pa prav, saj se da vsako stvar povedati na lep način in "bodi moj jelenček" se res sliši kar lepo.

Vanja pravi ...

Malči si ti videla tisti tradicionalno okrašeni balkon na ljubljanski?! Tudi letos se niso izneverili tradiciji! Moram ovekovečiti.
Pa kul bi bil jelen za na balkon, ker ga lahko tam pustiš še med letom in na rogove obešaš štumfe in spodnje prilo: negližeje in podobno. Pa še v otroško sobo ga lahko postaviš.
"Bodi moj jelenček" je potrebno zašepetati posebej nežno, se strinjam. Kdor tega ne zna, naj se raje ne podstopi. Ali pa naj dan prej veliko vadi - s primerno priprtimi vekami - pred ogledalom! :-)