četrtek, december 06, 2007

Kosilnica v pisarni

Da, točno tako kot piše v naslovu - ne boste verjeli, ampak v naši pisarni - točneje v sejni sobi (ki je ena taka zelo zelo mini soba, v kateri se nahajajo en regal s policami, ena omara, miza in štirje stoli) imamo kosilnico! Zakaj bi človek v sejni sobi, pa še decembra (če je mesec na tem mestu sploh še relevanten podatek?!), imel spravljeno kosilnico?! Odgovor na vprašanje je še bolj butast kot vprašanje samo. Ne boste verjeli, ampak kosilnico imamo v sejni sobi zato, da je nebi ukradel dimnikar! Kdor ne verjame, naj izvoli prebrati še enkrat!
Na tem mestu je potrebna razlaga: Te dni nas bo obiskal dimnikar. Ker se dostop do dimnika, v katerega bo dimnikar vtaknil svojo firbčno betico, nahaja v prostoru, v katerem ima naša najemodajalka spravljeno kosilnico, je bila le-ta (najemodajalka, ne pa kosilnica) v velikih skrbeh ali naj nam sploh zaupa ključ od dotičnega prostora ali pač ne, saj obstaja možnost, da dimnikar pobaše kosilnico. No, ta problem smo rešili, zato se kosilnica trenutno nahaja v naših službenih prostorih - varno spravljena tako pred dimnikarjevimi črnimi tatinskimi kremplji, kot tudi pred našimi obiskovalci - najbrž ni potrebno posebej razlagati zakaj: kdo od vas pa bi si želel svojim strankam razlagati o tem, da dimnikarji kradejo kosilnice?! Ne vem no, ampak še nikoli nisem videla nobenega dimnikarja, ki bi pod roko nosil kosilnico. Je morda kdo od vas že kdaj slišal, da pri njih obstaja ustaljena praksa, da ob obisku dimnika sunejo tudi kosilnico?! Ker če je to res, potem se v bodoče ob dimnikarjevih obiskih ne bom grabila za gumb, temveč bom raje zagrabila za kosilnico!

16 komentarjev:

Anonimni pravi ...

no, ni čisto iz trte zvito, saj veš ... ko pride mimo dimnikar, se ti primeš za gumb, on ti pa mimogrede pajsne kosilnico ...

Vanja pravi ...

No saj pravim! Zadevi je nujno potrebno priti do dna, da si bomo prišli na jasno ali se sploh še držati za gumbe ali pač ne. Res da ne posedujem kosilnice in če bo šlo naprej v tem tempu je najbrž še nekaj časa ne bom, a nikoli se ne ve v katero smer se obrne življenje. Morda se zna prav kmalu zgoditi da jo bom imela in potem si bom dneve in noči belila glavo z vprašanjem: "Prijeti se za gumb ali ne?!"

adj. pravi ...

Eh, razočaranje. Sem mislil, da bo kaj v zvezi s kosilom.
Glede kosilnic pa: zdaj se kradejo, pozimi, ko ni sezona in se manj opazi.

Aleš pravi ...

LOL
Emm sliko sejne? :-) Come on' :-)

Vale pravi ...

Jaz sem �e predlagala, da ponudite novo storitev, ampak �al je zima in povpra�evanja ravno ne bi bilo dosti ...

Anonimni pravi ...

sem prebral najprej kosilce v pisarni :S

dimnikarji so res grozin, kao prinašajo srečo, odnašajo pa kosilnice ... svašta.

kaj pa dimnik, se dim lepo dimi?

-sv3

Vanja pravi ...

Dimnikar je pravkar pomolil glavo skozi vrata in vprašal: "Ali se kaj kadi?!" Zdaj pa spet beza po dimniku s svojimi inštrumenti. Moram reči, da ne izgleda čisto nič tatinski, ampak tudi dimnikarju ni podoben - dimnikarju kakršnega si ponavadi predstavljamo pod to besedo. Nič ni črn od saj, ima delavsko obleko z obledenim napisom, na rami nima tistih zvitih žic na katerih so metlice, pa še z avtom je prišel namesto s kolesom! Eh, tudi dimnikarji niso več to kar so bili! Ko smo ga zagledali sploh ni nikomur prišlo na misel da bi se prijel za gumb.
Hudiča! Kaj pa če sploh ni dimnikar?!

Anonimni pravi ...

Pri nas dimnikarji kradejo kosilnice. Ampak samo od maja do septembra.

Tako da je premeščanje kosilnice v decembru res bedasto dejanje.

Anolopka pravi ...

Ni se pripeljal na kolesu...
Ampak na kosilnici se pa tudi ne bo.. .

Anolopka pravi ...

...odpeljal

Vanja pravi ...

Diagnoza: imamo prekratek dimnik in zategadelj slab vlek. Pravi da se bo dimnik vsak čas podrl. Super res...
Dimnikar odhaja praznih rok, nos ima pa čisto črn! :-)

Vanja pravi ...

Aleš, na žalost te moram prikrajšati za vizualne užitke; preden sem uspela fotkati je bila kosilnica prenešena nazaj na svoje izvorno ji mesto. :-(
Ivan, le kako da pri vas kradejo le od maja do septembra, pa imate bistveno daljšo sezono košnje kot pri nas?!

Aleš pravi ...

@onka: kako te prepričamo, da samo za nas odtrogaš nazaj kosilnico v sejno in jo pofotkaš? :-))

Vanja pravi ...

Aleš, naj ti celo zadevo predstavim nekolikanj slikovito: Predstavljaj si, da je lastnica ključev drvarnice gospa zmajevka z devetimi glavami, ki bruha ogenj. Če recimo jaz naredim to, kar ti od mene pričakuješ, boste ti in še ostalih 9999 bralcev tega bloga obsojeni na veliko blogersko praznino. Si še želiš fotke? :-)

Aleš pravi ...

Ne, sedaj hočemo video zmaja :-)

A.

Vanja pravi ...

Nimam tako širokega objektiva da bi lahko zaobjel vseh 9 glav! :-)