nedelja, december 30, 2012

The circle game

-
Seznami  za letos še zdaleč niso odkljukani, kar seveda pomeni, da bo nekaj dela ostalo še za naslednje leto.
Moj letošnji december je bil dekorativno žal skromen - tole na spodnji fotografiji  je "dekoracija" interierja, drugega dekorja ta trenutek ni. No ja,  imam pa vsaj ideje za naslednje božične praznike, če me seveda med letom ne premami kaj drugega. Prazniki so super, če si jih take narediš, zdi se mi, da mi to, kot vsako leto, tudi tokrat lepo uspeva. Če se človek izogne gneči, ki se ob nabrežju naliva s cenenim, a nikakor ne poceni kuhanim vinom, pa trumam, ki brezglavo tekajo za darili, potem  znajo biti prazniki prijetno znosni.
Sprehod po sončnem Trstu, preizkušanje novih modelčkov za panna cotto, razmišljanje o tem kakšen model krila izbrati in zašiti ter h katerim čevljem bo to pasalo. Nisem preveč organizirana, že cel dan berem zanimiv Mladinin članek o megalomanski Ikei, pa mu še vedno nisem prišla do konca - vsake toliko časa me nekaj odnese stran.
 
Danes mi je uspelo sčarati zanimivo juho iz pečene buče, recept bom objavila tukaj, morda se najde kdo, ki mu bo prišel prav, pa, kot sem že omenila, preizkusiti nove modelčke - predvsem to, kako in če, bom vsebino uspela lepo spraviti na krožnik. Ker so mi v roke potisnili vrečko z instant praškom za panna cotto in ker se mi ni dalo iti v trgovino, sem se tokrat poslužila instant priprave, ki jo načeloma ne prakticiram in še manj odobravam. Okus je bil kar zadovoljiv, ampak naslednjič bomo kljub vsemu poskusili narediti kaj boljšega.
Zdajle, prav kmalu, bo ob Nini Simone, Roxy music, The Police in še čem, zapel šivalni stroj. Tole blago s spodnje slike zaenkrat še ne bo prišlo na vrsto, bom pa pošila blago za krilo, ki sem si ga na grbo nakopala lansko leto. Kot vsakič doslej, mi tudi letos ne bo uspelo silvestrovati ob domačem ognjišču (trenutno sicer domačim v narekovaju). Ker smo pred nekaj urami sprejeli nenadejano povabilo na silvestrovanje, je  šivanje novega krila dober izgovor za to, da se končno usedem za šivalni stroj. Mimogrede poskusim zašiti še kakšno darilce.


Lepo leto je bilo. Naj bo tako tudi to, ki prihaja - za vse nas!

9 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Dom je stanje telesa. Pa tudi ležanje.

Vanja pravi ...

Dom ... "In doma si, kjer lahko bruhaš in se ni treba opravičiti. In doma si tam, kjer imaš ključ. In doma si, kjer daš ključ, komur ti hočeš." I.S.

matilda pravi ...

opsss, prav danes sem pomislila nate...hip hip in si se oglasila:)

krasno blago, zabavaj se in čin čin na nove uspehe;)

Vanja pravi ...

Sem važna, ker blago je (kot ponavadi), zadnji kos. Nagledovala sem ga pred časom, pa se mi je zdelo predrago, zdaj pa, ko je šlo za zadnji kos, seveda ni bilo kaj pomišljati. ;)
Čin čin, na vse lepo! Srečno in vse kar paše zraven, draga Matilda!

GoLa pravi ...

Pridne prste in skorajšnji dom za čim dlje časa želim. Objem.

spela pravi ...

enako sem se izognila kuhancu in nakupom. kar smo podarili, smo skuhali/zamešali/zašili/našli v omari in zavili v "recikliran" papir ;) zelo sproščeno. me pa zanima, kakšno je krilo?

Vanja pravi ...

GoLa, hvala. Fino leto tudi tebi ... Objem.
Špela, prvo je na vrsto prišlo temno modro-črno polbalonsko krilo za prijateljico, za svoje še-ne-zašito pa sem se v zadnjem momentu odločila, da bo kratka obleka. Samo še do kroja moram priti. Pokažem, ko bo.

Sašuška pravi ...

Hoj,
naj bo tole eno super leto! super blog je - našla pa sem ga čisto po naključju. Itak, da naključja obstajajo;)
Kje v Trstu pa si kupila modelčke? Že kar dolgo iščem kakšne nenavadne panna cota modelčke.
lp

Vanja pravi ...

Hm, v eni trgovini s kuhinjsko robo, ne spomnim se točno kje, sploh pa ne kako se ji reče. Ampak sem prepričana, da to tam dobiš skoraj povsod.