četrtek, november 18, 2010

Noč





Ponoči so misli bolj bistre. Nekdo, katerega sem nekoč poznala, je enkrat napisal, da sarkazem ponoči dobi barve. Ponoči največ naredim, največ domislim, največ dokončam. Lahko noč!

13 komentarjev:

Vale pravi ...

Tudi sama sem nočni ptič, zato po večini delam samo še "nočne" in ko se misli ponoči zbistrijo, male sive celice podivjajo. Je pa res, da če včasih teh misli ne dam na papir, zjutraj po čudežu kar izginejo.

Vanja pravi ...

To se je tudi meni že večkrat zgodilo - da so pozno ponoči priletele koristne misli, potem pa, če jih nisem ujela, so do zjutraj izpuhtele. Je pa fajn občutek, ko sive celice podivjajo, ne?!

matilda pravi ...

Tale miconja pa ima bestever kaminček na svetu;)

Vanja pravi ...

Če bi znala govoriti, bi rekla: "Samo luči mi dajte, prosim!" Ima dve fejvrit lučki in se potem seli od ene do druge. :)

GoLa pravi ...

Amapk Lu/Kasper bi pa najbrž vseeno raje zadremockal, kot pa v ''sitne sate'' razglabljal o rešitvah težkih problemov. :) Ko ti takole ustvarjaš, sem v sanjskem svetu...

Vanja pravi ...

GoLa, saj tudi jaz sem takrat v sanjskem svetu, le da na drug način. :) Podnevi ni časa za sanje, pa jih v budnem stanju sanjam ponoči.
Tale mehkoba na fotki je (samosvoja) Lu.

K* pravi ...

Noč ima vsekakor svojo moč tudi v mojih miselnih in ustvarjalnih tokovih. Ga ni čez blaženi mir, ko je vse pogreznjeno v črnino, možgančki pa brzijo po svoje in pletejo, pletejo...

Anonimni pravi ...

da prekinem romantiko:
http://the99percent.com/tips/6954/the-1-step-plan-for-super-productivity

Vanja pravi ...

Anonimni, zase lahko rečem, da sem oboje - ponočnjakinja ter early riser. Spat ponavadi legam ob dveh zjutraj, vstajam ob sedmih. Ni ga recepta za večino, vsak zase različno funkcioniramo. Zase lahko rečem, da se mi najboljše ideje utrnejo ponoči. Pravzaprav se ti ni treba opravičevati za prekinjanje romantike, ker je nisi prekinil-a. Noč je zame romantična in ima posebno moč. :)

Nataša Pregl pravi ...

Noč je zakon! Pa še mir je pri bajti. Vse tiho, vse mehko ... zjutraj sem pa kot ena zdrta omara, rabim vsaj dve uri, da zalaufam.

Vale pravi ...

O ja, tudi zgodnja jutra znajo biti zelo zanimiva, pestra in produktivna. Ko končaš z delomo okoli tretje zjutraj in čakaš jutro, da nadaljuješ z dopoldansko izmeno, se med četrto in peto zjutraj pričnejo porajati zelo "čudne" ideje :-)

Vanja pravi ...

O, to pa verjamem!

tamara pravi ...

meni so pa všeč fotografije ... in misel, da sarkazem ponoči dobi barve - še dobro, da imam noči v veliki meri za spanje, ker nekateri že črnobel sarkazem težko prenašajo ;)