petek, december 11, 2009

Za posrat

Ponavadi na wc-ju ne berem. Ponavadi. Kadar pa mi tekom dneva ne uspe odpreti kupljene revije, jo, tako kot danes, izjemoma zalistam na sekretu.
V uvodniku piše takole: "In mi, pripadniki izumirajočega srednjega razreda, bomo kmalu delali le še za preživetje. Kolikokrat ste ta mesec šli na koncert, v kino, v gledališče? Koliko revij ste si privoščili? Sprašujem se ali res ni druge poti. In mi zmanjkuje optimizma." Zalistam par strani naprej, buljim v neko zofo, svečnik, tepih, reklamo, kristal (pustimo ob strani dejstvo, da mi nič od videnega ni všeč), zaprem revijo (preventivno - preden pridem do sanjskega Vezjakovega lofta) in razmišljam: kino trikrat, koncert enkrat (naslednji ponedeljek najbrž tudi šteje?!), gledališče ničkrat, revije petkrat, knjiga en komad. Za posrat! To tudi storim - še dobro da sem tisti trenutek ravno na sekretu!
Pa vi? Kolikokrat v zadnjem mesecu ste bili v kinu, v gledališču, na koncertu? Kupujete trislojni ali dvoslojni wc papir, si roke umivate s karbonskim milom ali morda z dišečim milom Le Compagnie de Provence?! Še niste slišali za to milo?! Ja kje pa živite?! Aja, pravite da uporabljate milo trgovske blagovne znamke Mercator?! Tudi prav.
Naslednjič bom bolj previdna in takihle reči ne bom brala pred spanjem. Sicer pa, kdaj pa je pravi čas?! Tega ne vem, vem pa kje je pravi kraj!

P.S. Svoje ročice perem s temle. Kupila sem ga na razprodaji!

P.S.S. Vsi tisti, ki trdite, da imate dobro plačane službe, pa si ne morete privoščiti pofukanega iPhonea, obenem pa menite, da pišoča nekaj delam narobe, prosim pustite prostor za komentiranje drugim.

19 komentarjev:

adj. pravi ...

decembra se skoraj ne spomnim, zato težko tule navajam dejstva. bil sem vsaj na enem koncertu, svojem. marsejsko milo je v redu, da le nima premočnega vonja. danes so vse stvari v božjomater odišavljene. revščina za 99 centov z vonjem po vrtnicah...

ana pravi ...

uh, ta mila so fajn. spravljam se ga kupit že celo večnost. in ker sem srednji sloj, bom spila dve kavi manj, pa ga bom lahko kupila :)

če srednji sloj izumira, bi jaz lepo prosim izumrla v elito. tam bom lahko poleg kave, pojedla še rogljiček in se s tem milom še oprhala.

Teta Bina pravi ...

joj; revij si skorajda več ne kupujem. knjigo, če preberem eno na mesec, sem lahko vesela. Kdaj sem si jo pa nazadnje kupila, se pa ne spomnim. grozno. V kinu sem si nazadnje pogledala Inglorious Bastards, kar je bilo vredno nakupa precej drage karte. Drugače dela svoje pirate bay.Milo, ki ga omenjaš, sem si pa kupila zaradi embalaže in uživala v vonjavah pomaranč; ko se je iztrošil pa not vlivam Muellerjevo znamko.Sem bila pa zadnjič v Lushu in se mi je zdelo 2much dati 7 ojrov za eno malo kocko mila.Papir pa definitivno 3 slojni. koncert bo pa od magnifica, pa še to bo prijatelj zrihtal karte.
Res za posrat.
Aja..gledališče..kaj je že to?

Dijana pravi ...

Tole pa je blo fino branje za dobro jutro ;)

K pravi ...

pa kaj je s temi uvodniki?!

uredniki lifestyle revij vseh rangov imajo očitno jako napumpan ego, ker si mislijo, da so boga za jajca prijeli, ker imajo tako trendsetttersko službo in potem se počutijo še bolj fajn, ko je treba spisat uvodnik, kjer seveda take klatijo. naj kar hodijo po vseh možnih eventih, itak imajo zastojn karte skoraj za vse.

ampak kar je še huje. veste kakšen je pil, revija za šolarje? tam na "modnih" straneh škrbasti mulčki nosijo same benetton, s.oliver ipd. cunje. me zanima ja, koliko staršev osnovnošolskih otrok ima dovolj denarja, da otroku taka oblačila kupujejo... še letne naročnine na pil nekateri ne morejo privoščiti svojim otrokom.

žajfa je žajfa, važno, da jo redno uporabljaš. od vseh lushev, l'occitanov in podobnih žajfnic mene glava boli.

Anonimni pravi ...

Z veseljem berem tvoje pisanje, ampak tole me je pa malo razočaralo. Kritiziraš članek a obenem govoriš, kaj vse si ti v tem mesecu kupila (naredila)?! Sporočilo pa je?
Sicer se pa pridružujem mnenju katje.

Vanja pravi ...

Adj., mislim da je skrajni čas, da začnem igrati kakšen inštrument in grem na svoj koncert. Potem bom lahko napisala: ta mesec 2 koncerta.
Ana, jaz bi se še namazala z mlekom za telo iz iste serije, haha.
Teta Bina, fajn da imamo prijatelje, ki občasno zrihtajo karte. Pa ne samo zaradi tega, predvsem zaradi prijateljev samih.
Dijana, ne verjamem! :)
Katja, ne vem in me ne zanima. Ne zanima me kako dotična gospa živi in s katerim parfumom je odišavljena, je pa to o čemer piše zelo prekleto res.
Anonimni, ne kritiziram, pravim da se strinjam in da je res tako. Se ti zdi, da si preveč privoščim in obenem jamram? Prosim, preberi še enkrat.
Sporočilo?! Ga res ne vidiš??

Anonimni pravi ...

Ne razumem. Strinjaš se z nečim kar je za posrat?

Vanja pravi ...

Strinjam se z napisanim in komentiram, da je to, o čemer piše urednica "za posrat". Čudno, da do vsi, ki so komentirali zgoraj razumeli o čem pišem in kaj želim povedati, tebi pa nikakor ni (noče?) biti jasno. Rabiš še kakšno dodatno razlago?

Nataša Pregl pravi ...

imam zelo dvojne občutke.

srednji sloj v Sloveniji defnitivno zasluži premalo, sploh, če primerjamo z Avstrijo, Nemčijo ... A jebiga, to so posledice čudovitega socializma in še bolj čudovite tranzicije in najbolj čudovite vlade (te in one), ki je nesposobna postaviti državo na trdne noge.

Kaj torej narediti na osebnem nivoju?

1. selitev v tujino. Opcija, a nisem ena od tistih, ki mislijo, da se čez mejo cedita med in mleko.

2. se neham sekirati. konec koncev mi je res vseeno, katero milo uporabljam. Bi pa šla na Fidži, to pa.

3. se maksimalno angažiram in s svojo samoiniciativno iznajdljivostjo delam veliko in še več, da si lahko privoščimo normalno družinsko življenje, ki ni na robu revščine.

Dejansko ne vidim 4. možnosti.

Nataša Pregl pravi ...

aja, zakaj dvojne občutke ... ker mi je po eni strani vseeno in mi po drugi strani ni :-)

Vanja pravi ...

Nataša,
Razmišljala o opciji ena: res je, imaš prav: ne cedita se med in mleko, pa tujina je, kakorkoli obrneš, vedno mačeha (no ja, trenutno tudi lastna država, a pustimo to ob strani). Bi šla, če bi mi nekdo ponudil delovno mesto, ki mi ustreza.
Opcija dve: to počnem šest dni v tednu, sedmi dan je bil recimo včeraj. Res je, žajfa ni tako zelo pomembna, ampak če ne grem na Fidži, si vsaj doma s fajn žajfo roke umivam. :)
Opcija tri: zadnje čase hodim spat ob pol dveh. Ne berem in ne gledam televizije. Ja, treba se je maksimalno angažirati. Vem da ne bo svedno tako in to me drži pokonci.
Tudi sama ne vidim četrte opcije.

Anonimni pravi ...

Žal, sem še vedno (edina) malo zmedena.

Sicer sem pa med naštetimi Natašinimi opcijami definitivno za opcijo št. 2 in mi bo to uspelo kljub temu, da imam nižji standard kot tisti iz Nemčije:)

Tvoj blog ostane zame No 1

Vanja pravi ...

Anonimni, haha že objavljam nov post - zdaj boš šele zmedena! :) Priznam, tudi jaz sem. Hvala!

Anita pravi ...

Prioritete.

Za to, da bi imel vse (kao) kvalitetno moraš biti med elito.

Ali je iPhone ZAME toliko vrednen? A ga rabim, al bi ga IMELA? Ali bom potem SREČNA?

Hvala K.. da ne. Raje manj delam, pa sem več doma s sinetom. :) Hvalabogu lahko zbiram.

Vanja pravi ...

Ah, kdo pa pravi, da želim imeti vse. :)

matilda pravi ...

Slovenski eventi, slovenski trendseterji, slovenska elita...moje izumiranje je odrešujoče in osvobajajoče.

Anonimni pravi ...

pa ne brat ambienta, no! za več k eno rundo na skretu ga tko ni.

Vanja pravi ...

Anonimni, Ambient imam jaz namesto Lady, Jane, Eve in podobnih sranj. In si ga ne pustim vzet. Vsak ima svoj šund in moj šund je Ambient. Super je!