petek, avgust 12, 2011

Paradižnikova nebesa

-




Vzameš 2 velika, pravkar odtrgana dišeča paradižnika, en sladek feferon, vejico bazilike, šluk olja, ščep soli in ščep sladkorja. Paradižnika in feferon narežeš, zmešaš z oljem, soliš in posuješ s sladkorjem. Pečico prižgeš na 200, vanjo flikneš pekač in dobre pol ure pečeš. Ko je pečeno, vsebino speštaš z vilico, dodaš svežo baziliko, malo čilija v prahu in flikneš na testenine. Se oblizuješ in vzdihuješ. Čez tri ure še enkrat skuhaš testenine in nanje zliješ preostanek omake. Se oblizuješ in vzdihuješ... Zvečer greš odtečt 10 kilometrov.


9 komentarjev:

Tika pravi ...

Mmmmm, izgleda božansko, poskusim takoj jutri :)

Urška Sem pravi ...

Tud' jaz ob priliki naredim plagiat :-) Sezonsko in lokalno je zakon!

Pa še off-topic opazka: qjut pekač imaš :-)
Jaz po izgledu prisegam na keramične, vseh barv in velikosti, v praksi pa zelo pogosto posežem po enem takem, ki se zdi podoben tvojemu... Sploh ne vem, kje sem ga staknila, menda je od prababice :-) :-) :-) Emajl-glazuro je načel zob časa, na robovih so zapisane zgodbe minulih kulinaričnih podvigov, iz zunanje strani je mlečne svetlo modre barve :-)

Vanja pravi ...

Piščanček, pekač je iz mamine kuhinje (sem v domačih logih trenutno) in ja, eden mojih najljubših, tak "zažmahan" je, kot se za pekač, ki je dal že veliko skozi, spodobi. In star je ene toliko kot jaz - se pravi, da bi že skoraj lahko imel vnuke, male pekače. ;)

K* pravi ...

njamsi... do teh nebes bom tudi jaz poskusila po tvoji poti:)

Vanja pravi ...

*K, predvidevam, da brez desetih kilometrov?! :) Dober tek!

PF pravi ...

Njama njama! :)

Anonimni pravi ...

Zelo rada te berem, ker tako sočno vse poveš in kadar gre o hrani se skoraj ne morem upreti in tudi sama poizkusiti.

Glede na to, da tečeš že kar nekaj časa, bi si želela en post namenjen teku. Tudi sama sem začela pred dvema mesecema in si želim sišati kakšno motivacijsko kako gre to tebi.

Vanja pravi ...

Anonimni, hvala! :) Ja, bom spisala nekaj na temo teka. Ampak, da ne boš kaj preveč pričakovala - tega se lotevam bolj amatersko, ampak kljub temu z velikim veseljem. :)

Špiklja pravi ...

Zelo okusno, indeed, ravno preizkušeno. Thank you za tip ;)