četrtek, avgust 11, 2011

Obisk...

-


Pri babici. Kavica, dve merici v šnopsu namočenih robid in debata o aktualnih političnih dogodkih... :)

12 komentarjev:

Urška Sem pravi ...

Energijo (fruktozo, etanolćek & kofeinčić) sta našibali direktno v žilo, nato sta se spremenili v klepetavi sončnici, z nasmehom do ušes in malce upognjeno glavico :-)

✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫​*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*.¸¸

Jaz sem te dni izmenično en dan v robidah, en dan pri babici :-)
Neusmiljeno robidovje je pošteno zaznamovalo noge, roke itaq, tako da se krilu raje odpovem :-)
Babico v bistvu nazivam "mama". Babica in nona se ji pri starosti 39 let res ni podalo :-)

Vanja pravi ...

Naše robide so očitno bolj kultivirane narave - nobene praske praskičice nimam. :)
Se strinjam, 39 let stare gospe pač ne moreš klicati babica, pače je še tako babičasta. Madona, saj bom kmalu jaz toliko! :/

GoLa pravi ...

Neprecenljivo.
@Piščanček: Vanja je bila pri svoji babici, tako da ne morem razumeti, da je nekdo pri 39 letih babica odrasli osebi. Če bi tebe npr. tvoja mati rodila pri recimo osemnajstih in njo njena mati prav tako pri osemnajstih in če si recimo predstavljam, da si stara vsaj osemnajst, potem bi ta mati tvoje matere, torej tvoja babica, morala biti stara vsaj 50. Razen če si ti stara 10 ali 11. Ali pa ta babica ni mati tvoje matere oziroma tvojega očeta. :) Misterij.

Vanja pravi ...

Hm, po mojem je bilo takole: Ko se je Piščanček rodila, je bila njena mama stara okoli 19, babica pa recimo 20, to bi nekako šlo.
Moja babica jih ima 83.

GoLa pravi ...

Ja, če se prestavimo v leta, ko je izgovorila prve besede, bi morda šlo (in zato besede "se ji res ni podalo"), danes, ko predvidevam, da jih Piščanček šteje precej več, nikakor. V resnici me ne zanima, samo "usajam se" ob nelogičnostih. :)

Vanja pravi ...

:)

Urška Sem pravi ...

@GoLa: čeprav te ne zanima :-) Vanjina kalkulacija v piko štima :-)
Pa še rima se!

@Vanja: tud jaz grem tako rekoč samo še 3x spat, pa bom imela po letih izpolnjeno "normo za babico", a še mama nisem :-) No ja, pasja mam sm', tudi to je nekaj, svet je itaq že dolgo časa obrnjen na glavo :-)

Super je imet mlade starše in mlade stare starše, edini minus je, da se jih težko vrti okoli prsta :-) (vsaj če izhajam iz sebe)

Vanja pravi ...

Piščanček, res je, zdaj so drugi časi. :)

Anonimni pravi ...

mene je mama rodila na svoj 19. rojstni dan. Če bi tudi jaz tako pohitela, potem bi lahko moja mama postala babica že pri 38. A nisem, in je postala babica "šele" pri 55.žal je pri 59. umrla in tolažim se z mislijo, da je imela srečo, da je spoznala svoje vnuke in oni njo:-)
p.s. lep post...lp, tanja

GoLa pravi ...

Kakor komu paše, ni "prav" ne "narobe".
No, samo da Piščanček ni stara leto in pol. :)

Urška Sem pravi ...

GoLa pravi: "No, samo da Piščanček ni stara leto in pol. :)"

Jaoooo, GoLa, zdej sem pa en trapast preblisk dobila... Leto in pol star piščanec je že cca. 5x v hrenovke predelana kura :-) :-) :-)

Thirties are the new twenties :-)

Punce, en lep podaljšan vikend Vam želim ♥

Ruth* pravi ...

Bake so super izum! ;)