torek, junij 21, 2011

Nenadni preobrat

-

Tule smo modrovali o neprimernosti besedila obvestila iz knjižnice. Danes sem iz iste knjižnice prejela mail, ki je mnogo bolj prijazen. Zakaj že?! :)

7 komentarjev:

matilda pravi ...

Uh, me zanima tvoj odgovor. Daaaajjj!!!!

Vanja pravi ...

Ja no, rabijo me - da se na novo včlanim. Da mi bodo potem spet lahko pošiljali grozilna sporočila. :I

Kristina pravi ...

Ah, pretiravate. Za te vrste obvestil nihče ne sedi za mizo in jih piše. So avtomatska in vsi dobijo enaka, zato tudi piše pojasnilo, da na obvestilo ne odgovarjaj. Je pa res, da so malo ponesrečena... The good news is: Kadar koli se lahko odjaviš, če želiš :-)

Vanja pravi ...

Kristina, a res?! Jaz sem pa mislila, da imajo tam v neki čumnati zaprtega enega strička, ki mi pošilja ta sporočila. A ti povem zakaj se ne odjavim?! Zato, ker me "striček" vedno obvesti o datumu poteka roka izposoje.

Ampak a veš kaj: nekdo jih mora pa sestavit, ta sporočila in o tem govorim - da bi bila lahko malček bolj priljudna (ne to, tisto iz prejšnega posta - glej link).

AllyRose pravi ...

Se strinjam z Vanjo. Tudi, če sestavljaš avtomatsko sporočilo za maso ljudi, je to še vedno komunikacija s stranko. Knjižnice nasploh niso znane po hudi prijaznosti in meni je kar malo odleglo, odkar so v Kranju avtomati za sprejem in oddajo knjig. Spomnim pa se ene manjše knjižnice v okolici poljanske gimnazije. Tam je bilo res prijetno.

Kristina pravi ...

Vanja, pa saj lahko se prijaviš samo na eno vrsto obvestil, ostale pa odjaviš! Kdo pa pravi, da moraš vse prejemat??
Tipsko besedilo je praviloma že sestavljeno v Izumu in ga knjižnice samo prevzamejo. Zato pa prihaja do nesporazumov, ker uporabniki knjižnic ne poznajo njihovega delovanja.

Vanja pravi ...

Draga Kristina, sem že napisala da point mojega "usajanja" ni v tem, za podrobno razlago prosim preberi zgornje komentarje... :)