sreda, junij 01, 2011

Jutri začnem!

... si govorim že nekaj časa. Jutri začnem začnem zgodaj vstajati. Jutra so nekaj najlepšega - tisto zgodnje, spokojno jutro, ko je še vse lepo in prav in se zdi, da nič ne bi moglo iti narobe. Ah ja, so nekaj najlepšega - če jih seveda vidiš in doživiš. Pri meni je žal tako, da na leto vidim največ pet sončnih vzhodov (za katere še vedno trdim, da so lepši od zahodov). Včasih imam srečo, da me zbudi kakšen od mačkov ali pa celo oba, ko me zamenjata za trampolin, običajno pa me zbudi budilka, ki je naravnana na osmo, iz postelje pa se ponavadi skotalim tam nekje ob pol devetih ter vanjo legam okoli pol druge zjutraj. Danes sem bila zgodnja - kljub temu, da sem šele ob pol dveh zjutraj končala s krajšanjem lahnih poletnih lanenih hlač.
Ura je 8.00, pralni stroj že spokojno brni, lasje so oprani, posušeni in speti v nekaj frizuri podobnega, nohti postriženi in frišno histerično rdeče nalakirani, posoda od včerajšnjega dne pomita, mačka nahranjena, njen sekret spucan, maili odpisani in posteljnina zamenjana. V kuhinji diši po kavi, na balkomu pa (je smrdelo) po čiku. Zaradi mene je zdaj lahko tudi konec sveta.

12 komentarjev:

Šuši pravi ...

jes, a ni to fajn :D

GoLa pravi ...

To pa ne (konec sveta, mislim). Srecka, ko takole pozno lahko pogledas v nov dan, ampak, ob upostevanju pozne horizontale, spet ni tako simpaticno... Tale relativnost nas bo pokopala! Da si pa lepalepša, pa ni dvoma. Pravšnja za nocojšnje podvige. :)

Anolopka pravi ...

Jutra so najlepša. Sploh ta pomladno-poletna.

Vanja pravi ...

GoLa, konec sveta se je, ob 14.15, medtem ko sem brisala krogljice toče iz tal v dnevni sobi, zdel neznansko blizu. Najbrž to vseeno ni bilo bilo to... Pijem vročo čokolado s cointreaujem in mislim lepe misli... Nasvidenje v naslednji vojni!

Anonimni pravi ...

prav lepo bi bilo imeti takšno zlobno MUZO :)))
čudovito branje vaš blog.

Gourmet forever pravi ...

Če to ni svoboda. Popolnost!

Vanja pravi ...

Danes sem imela posebno čast buljenja v jutro ob pol petih zjutraj. Ni bilo fajn.
Anonimni, res škoda, ker nisem naprodaj. :)In hvala, me veseli!
Gourmet fotever, je - svoboda!

Anonimni pravi ...

nihče ne pravi,da bi kaj kupoval....sam pravim bi bilo lepo...ja,ja,jutra so nekaj čarobnega...veliko zamujajo ljudje,ki tega ne vidijo:))

Kristina pravi ...

Če želiš zgodaj vstajati, pa ti nikakor ne uspe, si nabavi psa. Zgodnje vstajanje zagarantirano ;)

Vanja pravi ...

Kristina, verjemi, da tudi mucki zelo dobro opravljajo to nalogo.

Kristina pravi ...

Verjamem, včasih že sred noči ;) Imela tud mačkona, vem, kako to gre. Ampak mačkon ima svoj wc, psa pa moraš peljat ven to je bil point.

oolong pravi ...

@ Kristina: razen če nimaš psa, ki rad poleži. Oz. odvisno je od tvojega bioritma, pes se prilagodi. Če ga zvečer pelješ ven ob za večino bogokletni uri (okoli enajstih), se ti pred deveto, deseto nikamor ne mudi. Tako da ne sklepati, da pasjeljubci vidimo kakšen sončni vzhod. Res pa je, da basseti niso prav aktivna vrsta ;)