sreda, julij 02, 2008

Na severu kaj novega?


Najboljša izdelovalka potovalnih spiskov je spet prišla na svoj račun. Spisek narediti je mačji kašelj. Vso robo navleči na sredo sobe tudi. Vse ostalo je sila težko. Roba takole leži sredi sobe, najboljša izdelovalka spiskov že nekaj dni živčno prestopa skozi reči, kajti občutek ima, da bo s seboj spet vlekla "preveč vsega", poleg tega mora še marsikaj postoriti; zmanikirati nohte, poskrbeti da so baterije na fotkiču in tista na i-podu polne, da so spominske kartice prazne, pa da je na i-podu naložena najboljša muska kar je obstaja, do konca mora preštudirati mini (ampak res mini) vodnička, oprati cunje v katerih se najbolje počuti, pa le-teh še ni na kupu, ki se nahaja na sredi sobe in še polno sila pomembnih reči je potrebno urediti...
Dan pred odhodom: kakšna sreča, da je tudi načrtovalkin šef ravno danes nastopil svoj enotedenski dopust, njej pa prijazno naročil, naj zadeva, ki je trenutno v obdelavi "še malo stoji in se tensta" - da ona sicer lahko malo premišljuje o materialih in izvedbi, da pa ne bo nič hudega, če tega ne bo počela kdove kako intenzivno. Poleg tega je svojim podrejenim na listek napisal: "Lepo se imejte, v hladilniku je cviček!" Si lahko človek sploh zaželi boljšega šefa?! Glede na to, da se nadrejeni vrne en dan za njo, lahko upravičeno domneva, da se bodo reči tenstale tudi tisti dan po njenem prihodu iz inozemstva, ki to več ni. Ona potem takole pride iz službe, v kateri je malo načrtovala razno, malo pa posedala v senci pri Žmaucu, nakar ob pogledu na reči sredi sobe le-te v nekaj minutah zabaše tja kamor spadajo - v kovček in ročno prtljago namreč. En, dva tri, gremo!
Načrtovalka se odpravlja na sever, kjer bo preverila ali bo res oblečena bolje, kot vse domačinke v mestu, preverila bo temperaturo Severnega morja, se pasla po Rietveldovi hiški, se spuščala v bizarne Escherjeve perspektive in morda za lažje dojemanje le-teh pokadila kakšen jointek. Ali pa tudi ne.
Lepo se imejte, jaz se bom definitivno imela!
Se vidimo na Massivih!

10 komentarjev:

lili pravi ...

torej boš uživala na nizozemskem. fajn se mej.

Vale pravi ...

Sem že povedala, da sem fauš. Predvsem jointa :-) paneokolgovort ...

Ovca pravi ...

He, he sem se našla na spisku:-)
V kufru pa le pusti kašen prostorček da boš lahko kakšno malenkost odtovorila tudi v nasprotno smer!

Petrula pravi ...

Ne pozabi, tudi v NL so uvedli protikadilski zakon. Tako, da lahko V coffeshopu pokadiš samo čistega, ZUNAJ pa lahko zmešaš zelenjavico tudi s (fuj, bljak, strupeno) tobakom. Uživaj!!!

ambala pravi ...

ziher si se mela čist zanič! ;)

Vanja pravi ...

Ambala, kaj pa ti veš! Nimaš pojma kako fino je bilo! ;-)

ambala pravi ...

Jaz sem zvedu pri kom si bla, pa se mi je zdel, da se nauš mela preveč dobr ;) Tečni ljudje.

Pa slišu sm, da si neki pozabla...

Vanja pravi ...

Men se niso zdeli preveč tečni. Al pa je blo to zato, ker jaz znam z ljudmi?! ;-)
Da sem kaj pozabila?! Muholovca zihr ne! Razpadene šlape?! Vžigalnik?!

ambala pravi ...

O tem, da znaš z ljudmi ni nobenega dvoma. Pozabljeno pa dobiš vseeno. Je tko luškan z modrimi lozicami!

Vanja pravi ...

Prav. Ampak saj pravim da ni nujno. Ja, cortiš je! :-)