torek, marec 21, 2006

Ko gremo (greva) babe ven...

Petek 17.3.
Babe gresta zvečer ven in pijeta vino iz pecljatih kozarcev v nekem dokaj nobel lokalu (ki pa spet ni tako zelo nobel da bi bil omembe vreden, še zdaleč od tega) in se pogovarjata razno... Svašta se pogovarjata. No pa saj to itak že veste, nisem hotela tega pisat. Ko gresta babe domov, ena od njiju (guess who!) reče: "Lačna sem." in pol druga reče: "Greva na kebab?" In prva začudeno (kao: A ti bi šla na kebab?) "Pejva." In pol druga: "Ampak jaz bom čisto malo pojedla. Pojedla bom pol. Ne, pojedla bom četrt." In prva spet: "Ornk boš jedla al pa nč!" Una tadruga si zdaj ne upa več ugovarjat, obrne avto in pelje proti kraju bodočega nesrečnega zločina - leseni kebab utici na obvoznici, zdaj že skoraj odločena da bo pojedla celega. Prideta babe tja, pride kelnar in ju vpraša kaj bi pili. Ta druga reče nevemkaj, prva pa reče, da hoče kebab in da nov nč pila. Kelnar presliš. Končno jima uspe naročit pri unmu tadrugmu, ki ima hrano čez. Očitno sta skregana med seboj, ta ki nos pjačo in un tadrug, ki reže meske in jih skupaj z zelenjavo in omakco polaga v kruhke. Babe kaj hitro dobita kebab in zajesta, omaka se jima pregrešno cedi po prstih - le ni tako lahko jesti kot doma, ko lahko vse sproti poližeš da ne gre v nič... Taprva si, ne ozirajoč na to da ni v nobel lokalu, oblizuje vseh deset prstov. Če bi bila bosa, bi nemara obliznila tudi tiste na nogi... Pojesta. Druga se obrne k prvi in reče: "Vanja, tole je blo pa dobr!!"
Ko prva pride domov, pošlje Specialist junkfood eater-ju sporočilo z naslednjo vsebino: "Ugani po čem dišim!?"

ponedeljek 20.3.
Druga pokliče prvo in reče: "V soboto se mi ni dal kuhat in sem šla iskat ugani kaj! Dva kebaba!! Ko sva jedla, se je vse cedil po krožniku in sem sproti pivnala da ne bi šlo v nič. Pol sem se spomnila nate, kako naprimer tudi ti to doma ješ in se ti omaka cedi po krožniku...

V glavnem, kaj je sporočilo vsega tega; imam novo kompanjonko žretja kebaba, ki bo od sedaj naprej ob petkih zvečer z menoj delila hedonistične občutke na kamniški obvoznici.

Poslušam: Hooverphonic
Ugotavljam: da me boli želodec ker je prazen.
Razmišljam: da bo treba it spat.

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

ja me strašno veseli da imaš novo prijateljico žretja kebapa..prijateljico, ki te najprej ko se vidita zamori s tem, kako se veselo redi..in pol namest četrt poje še cel kebap! do poletja bova, če bo šlo tako naprej veseli okrogli zdravi kmečki dekleti...mogoče ne bo močnega zobovja, moji so nekam slabi..mogoče od kebapa??
ah, veš kaj blazno lepo je imet tako prijateljico, s katero se res lahko narežiš vedno kadarkoli in kjerkoli in najbolje od tega da se lahko režiš za brezveze..pa da imava take fore že, ne boš verjela 23 let!! noro...samo nikoli naj ne mine...a ne?? hm, mogoče se bova naslednjič dotaknili politike?? :))))

Vanja pravi ...

Anonymus,
Me veseli da sem ti že navsezgodaj zjutraj osmešila dan!! :)
A se ti le ne zdi mogoče, da je težko biti prijateljica nekoga, ki celemu vesoljnemu svetu razklada o tvojih požrešnostnih sposobnostih?!
Kar se tiče politike, si preberi post z naslovom "Kritika prijateljstev" in ugotovila boš, da bova namesto debate o politiki raje kaj pojedli - ko bom imela polna usta hrane ne bom mogla govort raznih besed na P in K v povezavi s čudno oblečenimi ljudmi ki imajo v glavah čudne misli. Pa še ti boš bolj vesela, glavno pa je da bova še naprej ostali prijateljici, kajti verjemi, tvoja politična prepričanja so zadnja stvar na svetu ki me zanima, pa ne glede na to kakšna so...

Vanja pravi ...

P.S. Kera je tista moja izjava ki ti je bila najbolj všeč in praviš da se ne nanaša na ta blog?!

Anonimni pravi ...

sem prebrala vse zutri, sej zdej pa itak nisem mela časa...
politiko sem omenila zato, ker si izrazila željo, da bi se rada o tem pogovarjala hehe...
ah, kar preberi blog o prijateljstvu....1. razred osnovne šole...pol mi pa povej..

Vanja pravi ...

Aja to ja. Verjamem da ti je ta izjava všeč! :)